YouTube SEO

SEO-tekster blir ofte forbundet med blogger og artikler på for eksempel nyhetsnettsider, men man kan også bruke dem på YouTube. Søkemotorer rangerer nettsider og artikler som svarer på det som blir søkt på, og det samme gjelder for YouTube. Vil man dukke opp tidlig, er SEO viktig.

YouTube har blitt et enormt nettsted hvor man kan dele både lange og korte videoer og musikk med andre. Det er et hav av videoer der ute, og det er vanskelig å lage videoer om noe helt unikt. Har man mye konkurranse, er SEO det perfekte verktøyet for å bli sett, noe som er vanskelig nå til dags.

Det finnes mange måter man kan fremme videoene sine på via SEO. Man kan også bruke forskjellige måter for promotering, som også vil ha en effekt på hvor ofte og hvor tidlig man dukker opp under søk. Youtube har sine egne algoritmer for visning, men også her kan man påvirke resultatet.

Videobeskrivelse og tittel

Videobeskrivelsen er en god plass å få inn SEO-tekst, i tillegg til tittelen. Tittelen er det første som blir lagt merke til av en søkemotor, og mye avhenger av hvor god tittelen er og hvor godt teksten samsvarer med denne tittelen. Bruker man en god SEO-tekst i beskrivelsen blir man sett av flere.

En god SEO-tekst i videobeskrivelsen vil ha stor effekt på synlighet i søkemotorer og kan løfte en video ved å gi den et bredere publikum. Ønsker man å tjene penger på YouTube, er dette et veldig godt verktøy for å sørge for at man når alle man har mulighet til og ikke går glipp av muligheter.

Tittelen på en vidoe er veldig viktig. Den bør beskrive hva videoen handler om, samtidig som den ikke bør være for generisk eller virke robotisk. En tittel bør være konkret, og slående. Ofte vil titler være veldig like hverandre og det gjelder da å komme ut på topp, for å bli vist under søk i søkemotorer.

Deling på andre nettsteder

Når man deler videoene sine på andre nettsteder åpner man også opp for gode søkeresultater. Kommentarer og omhandlende artikler eller andre lignende artikler er veldig gode, da de gir klikk og referanser som du ellers ikke hadde fått. Dette fører til flere seere og eventuelt lojale seere.

Hvilke titler man bruker og hvilke nettsteder man referer til når man deler videoer er viktig. Hvis man deler andres videoer, er det viktig å enten linke til, eller gi beskjed på en eller annen måte om hvem som har laget den, og dette gir navnet ditt et omdømme, og er bra i SEO sammenheng.

Nettsteder for deling kommer også ofte med kommentarfelt, som gir ytterligere muligheter til god SEO. Får man ryddet opp i kommentarer og sørget for at beskrivelsene som blir brukt er gode, stiller man gått i søkemoteren sine øyne, og ender høyt opp på listene under relevante søk.

Gode SEO-tekster hjelper

Det er viktig at SEO-teksten er gjort skikkelig. En god SEO-tekst når alle kriteriene for å rangere høyt hos søkemotorer og dette gjelder også på YouTube og deling av videoer derfra. En god SEO-forfatter er utrolig nyttig å ha med på prosjekter som ellers hadde krevd mye markedsføring.

Som artist eller underholder er det veldig betryggende å kunne kvitte seg med et stressmoment og en stor utgiftskilde, som markedsføring og synlighet. Det betyr selvfølgelig ikke at markedsføring ikke hjelper eller bør avskaffes, men at man kommer veldig langt med å ha gode SEO-tekster.

Din Gruppen tilbyr å hjelpe deg med dine SEO-tekster. Vi kan enten hjelpe deg med å forbedre eksisterende tekster og titler ved opplastning og deling, eller vi kan skrive tekster for, eller sammen med deg fra bunnen av. Ditt prosjekt fortjener god naturlig vekst og å nå sitt fulle potensial.