Utgående lenker

I forbindelse med SEO er lenker et viktig verktøy. Det finnes imidlertid flere hovedgrupper av lenker, og en av dem er utgående lenker. Det er heller ikke uvanlig at disse lenkene kalles eksterne lenker.

Utgående lenker er lenker som fører leseren til en annen nettside. Når leseren trykker på den utgående lenken, så går vedkommende ut av nettsiden din. Men det kan vel umulig være positivt? Det høres ikke veldig positivt ut, men det er faktisk mer positivt enn mange tror! 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på utgående lenker. Hva er en utgående lenke, og hvordan kan det faktisk være et nyttig verktøy for deg når den får leseren til å forlate nettsiden din?

En mann som snakker i telefon

Hva er utgående lenker?

Ved bruk av utgående lenker så linker du til en annen nettside. Du legger rett og slett inn en kobling i teksten din ved hjelp av en ankertekst og en ankerlink. Dersom leseren trykker på ankerteksten blir vedkommende sendt videre til nettsiden som ankerteksten linker til.

Fire personer som samarbeider

Fordeler ved bruk av utgående lenker

Du synes kanskje at det å legge inn en lenke som med vilje får leseren til å forlate nettsiden din høres helt idiotisk ut. Men så idiotisk er det faktisk ikke.

Ja, det er nøyaktig det motsatte av det du ønsker at leseren skal gjøre. Du ønsker naturligvis at leseren skal trykke seg inn på nettsiden sin og engasjere seg der gjennom å gjøre det du ønsker at de skal gjøre, for eksempel å benytte seg av tjenestene dine. Så hvorfor bruke utgående lenker da? 

Som nevnt så er bruk av utgående lenker mer positivt enn mange tror. Det er faktisk ganske fordelaktig, og nedenfor skal vi ta en nærmere titt på noen av fordelene dette grepet fører med seg for din del.

En mann med plakat

Andre linker kanskje til deg

I den digitale bransjen er det å bruke utgående lenker er en måte å vise respekt på. Dette kan illustreres med et lite eksempel:

Du har funnet en nettside med samme tematikk som deg selv, og tenker at denne nettsiden er altfor god til å ikke bli sett av flere. Ved bruk av en utgående lenke på din nettside strømmer leserne fra deg til dem. Eierne til den aktuelle nettsiden finner ut hva du har gjort, og linker tilbake til deg. Det fører til flere lesere og mer engasjement for deg også. 

Bruk av utgående lenker kan fort bli en vinn-vinn-situasjon for begge parter!

En person som løper

Økt søkemotortroverdighet

Bruk av utgående lenker kan også føre til økt søkemotortroverdighet. Det forutsetter imidlertid at siden du lenker til, er av høy kvalitet. 

Ved å linke til en nettside av høy kvalitet setter du deg selv i et bedre lys ovenfor Google. Da vil Google se at du er mer opptatt av å levere god kvalitet til leseren enn at de skal bli være på din nettside. Det er noe som ofte belønnes med en bedre rangering i søkemotoren!

Et håndtrykk

Nettsidens omdømme forbedres

Etter hvert som flere blir kjent med at nettsiden din eksisterer (ved at andre aktører har linket til deg) og du får en bedre rangering i Google, så ligger alt til rette for at nettsiden din vil få et bedre omdømme, noe som igjen vil få antall besøkende og omsetningen til å øke.

Tre skribenter

Vi hjelper deg!

Til å begynne med kan bruk av utgående lenker virke ganske negativt, men i denne artikkelen har vi sett at det faktisk har ganske mange fordeler. 

Utgående lenker er et viktig verktøy i forbindelse med SEO. SEO kan være litt komplisert, så hvis du står fast er det bare å ta kontakt med Din SEO. Vi hjelper deg gjerne med alle dine SEO-spørsmål!