Trenger du en SEO-ekspert? 

En SEO-ekspert kan hjelpe bedriften din med å kravle oppover i søketreffene til Google og andre søkemotorer. Uten synlighet stiller du dårlig i konkurransen mot bedrifter i samme bransje. Da er SEO ditt fremste våpen for å øke mengden organisk trafikk til nettsiden!  

Vi gir deg her innblikk i hvordan en SEO-ekspert kan hjelpe deg! 

Hva betyr SEO? 

SEO er en fellesbetegnelse for metoder som gjør nettsiden din synlig for kunder som søker etter tjenester og produkter i søkemotorer som Google. Betegnelsen er en forkortelse for «Search Engine Optimization», eller det vi kaller for søkemotoroptimalisering på norsk.  

Kort fortalt handler SEO om å optimalisere nettstedet slik at søkemotoren anser siden som relevant for den som utfører søket. Klarer du det, vil nettstedet ditt havne høyere opp i søketreffene! 

Hva gjør en SEO-ekspert? 

En SEO-ekspert er noen som har spesialisert seg på søkemotoroptimalisering. Vedkommende besitter som regel kompetanse på området, og har bred erfaring med å optimalisere nettsteder for bedrifter.  

Det finnes mange forskjellige SEO-metoder, og mange av dem er nokså avanserte og tidkrevende. I mange tilfeller trengs teknisk kompetanse eller forståelse for å lykkes. Om bedriften din mangler tid eller kompetanse til å gjøre jobben selv, er en SEO-ekspert kanskje løsningen. 

Bør du satse på SEM eller SEO? 

SEO går ut på å optimalisere siden slik at den tiltrekker gratis (organisk) trafikk. Arbeidet du legger inn i SEO, vil gi langvarige og stabile resultater. Det kan imidlertid være tidkrevende å jobbe med SEO, siden gode resultater krever kontinuerlig innsats.  

Trenger du raske og kortvarige resultater, for eksempel i forbindelse med en kampanje, kan SEM (Search Engine Marketing) være et alternativ. Du betaler da for bedre plassering i søkemotoren, for eksempel gjennom Google Ads.  

Hva som passer best for den enkelte bedrift, avhenger blant annet av hvorvidt du ønsker økt synlighet på kort eller lang sikt. For noen kan en kombinasjon av SEO og SEM fungere bra! 

Hva koster det å få hjelp av en SEO-ekspert? 

Hjelp fra en SEO-ekspert eller et byrå koster vanligvis mellom 3 000–25 000 kroner per måned. Nøyaktig pris vil avhenge av arbeidets omfang og varighet. Er det snakk om enkeltprosjekter du trenger hjelp med, kan prisen ofte være lavere. 

Det finnes som nevnt mange ulike teknikker innen SEO, og kostnaden vil også avhenge av hva du får hjelp med. Teknisk SEO kan for eksempel ha en annen pris enn hjelp med SEO-innhold til nettsiden. 

Motta hjelp fra et SEO-byrå du kan stole på 

Mange bedrifter er klar over viktigheten av synlighet i søkemotorene, men er usikre på hvordan de kommer i gang med SEO. Da kan en SEO-ekspert være et smart og lønnsomt valg. Vedkommende vil hjelpe bedriften din med å oppnå økt synlighet på nett. 

Din SEO har bred erfaring med søkemotoroptimalisering, og bistår bedriften din trygt gjennom prosessen. Hos oss kan du blant annet bestille SEO-tekst som er optimalisert for relevante søkeord. For oss er kvalitet, relevans og lesbarhet viktige faktorer. 

Kom i gang med SEO, og sørg for at nettstedet blir lagt merke til!