Søketrender: Hvordan dra nytte av trendene? 

Ved å se nærmere på søketrender kan bedriften din sørge for å bli mer synlig i søkemotorer som Google. Så, hva er egentlig søketrender? Og hvordan kan du få innsikt i dem og dra nytte av dem?  

Vi gir deg her en grunnleggende innføring i temaet! 

Hva er Google Søketrender? 

Google Søketrender eller Google Trends er et smart gratisverktøy som gir deg innsikt i hva flest folk søker på akkurat nå (i Google-søkemotoren). Du kan se hva folk søker på i Norge, men også i resten av verden.  

Verktøyet gir deg innsikt i hvordan trendene endrer seg over tid. Du kan for eksempel se nærmere på «søkeåret 2023», og se hva som ble søkt mest på dette året.   

Ellers kan du enkelt filtrere søketrender basert på geografi, språk og andre faktorer. På den måten kan du se trendene som er relevante for din bedrift og målgruppe. 

Hvordan dra nytte av søketrender? 

Søketrender er nyttig for deg som bare er nysgjerrig på trendene, men også for de som jobber med digital markedsføring. Jobber du med søkemotoroptimalisering (SEO) av bedriftens nettside, kan innsikt i populære søkeord og søkevaner være gull verdt.   

Ser du for eksempel at et spesifikt ord «trender» i bransjen din, kan du lage innhold som er optimalisert for det aktuelle søkeordet. På den måten kan du bidra til å øke trafikken til bedriftens nettside.   

Formålet ved å se nærmere på søketrender, er kort og godt å avdekke hvorvidt det er økende interesse for visse produkter/tjenester/temaer. Dermed kan du tilspisse kampanjene dine basert på søkeordene som brukes mest.  

Eksempel på hvordan søketrender kan utnyttes 

Søketrender tar utgangspunkt i søkeordene som brukes mest. Helt spesifikt er dette ordene eller frasene folk søker på i Google. I 2020 var det for eksempel veldig mange som søkte på «korona symptomer».  

For en apotekkjede gir det da mening å lage en guide rundt dette søkeordet. Apoteket kan for eksempel lage guiden «Vanlige symptomer ved korona». I denne guiden kan de flette inn lenker til produkter som kan hjelpe mot symptomene. 

De fem mest populære Google-søkene i fjor (2023) 

Ifølge Google Søketrender, bar det visse søkeord som utpekte seg som ekstra populære i 2023. Søkeordene er kategorisert etter kategorier som «Film og TV», «Hvordan», «Hvorfor» og «Hva er».   

I «hvordan»-kategorien var dette de fem mest populære Google-søkene i 2023: 

 

 1. Hvordan stemme 
 2. Hvordan fjerne My AI 
 3. Hvordan gjøre Instagram privat 
 4. Hvordan reservere seg mot dørsalg 
 5. Hvordan vaske dunjakke 

Mest søkt på Google i dag 

Gjennom Google Søketrender kan du også få innsikt i hva som er mest søkt på i dag. For å få oversikt, klikker du på «Daglige søketrender» eller «Søketrender i sanntid». Akkurat nå er dette de fem mest populære søkene: 

 

 • Man United mot Tottenham 
 • Kong Frederik 10 
 • Ramon 
 • Grindavik 
 • Unni Askeland 

  Få hjelp med SEO og synlighet i Google! 

  Søketrender gir deg verdifull innsikt i hva folk flest søker på akkurat nå. Du kan også finne ut hva målgruppen din søker mest på, og levere relevant innhold basert på dette. Din SEO hjelper deg med søkemotoroptimalisering, og tar blant annet hensyn til trender.  

  La oss bidra til at du blir sett på nett!