Søk i Google: Gjør bedriftens nettside synlig 

Ønsker du at bedriftens nettsted skal bli mer synlig i søk i Google og på andre søkemotorer? Da finnes det konkrete tiltak du kan gjøre. Dette inkluderer både Google-annonsering og søkemotoroptimalisering (SEO). 

Her forklarer vi deg hvordan søk i Google fungerer, og hvordan du gjør nettsiden mer synlig! 

Hvordan søke på Google? 

For å forstå hvordan du gjør nettsiden mer synlig, er det også greit å forstå hvordan søk i Google fungerer. Kort fortalt er Google en søkemotor, og dens formål er å returnere relevante treff når noen søker på spesifikke søkeord.  

Du kan søke på nettsidetreff, bilder, videoer, shoppingmuligheter, lokalisasjon i kart, bøker og mye mer.   

Søk i Google eller skriv inn en nettadresse 

Så, hvordan går du konkret frem for å utføre et søk i Google? Dersom du for eksempel bruker nettleseren Google Chrome, går du frem på følgende vis: 

  1. Åpne nettleseren (f.eks. Google Chrome) 
  2. Utfør søk ved å… 
  3. Skriv inn det du ønsker å søke på direkte i URL-linjen 
  4. Søk på «google.no» eller «google.com», og søk via søkefeltet som dukker opp på skjermen 
  5. Trykk på enter-knappen for å utføre søket 
  6. Klikk deg inn på ønsket nettside (eventuelt «Bilder», «Videoer», «Shopping» etc.)  

Dersom du vet nettadressen til siden du ønsker å besøke, kan du skrive denne rett inn i Google. Du kan for eksempel skrive inn «snl.no» i URL-feltet. Google tar deg da direkte til den aktuelle nettsiden. 

Avansert søk med Google 

Noen ganger har man behov for å utføre avanserte søk i Google. Dette kan for eksempel være relevant dersom man får mange treff på et søk, og ønsker å innsnevre søket slik at det blir mer relevant.  

Det finnes mange ulike måter å utføre avanserte søk på. I denne guiden fra Google finner du oversikten du trenger. 

Hvordan bli mer synlig i søk i Google? 

Google streber etter å levere mest mulig relevante treff til brukere som søker i søkemotoren deres. Derfor benyttes avanserte algoritmer til å tolke og rangere nettsidene som finnes på internett.  

Ved å optimalisere nettsiden din for søkemotoren, kan du oppnå høyere rangering. Dette kan blant annet oppnås gjennom å levere kvalitetsinnhold som er optimalisert for utvalgte søkeord. Sikkerhet, mobilvennlighet, lastehastighet og lesbarhet er også viktig.  

Prosessen kalles gjerne for søkemotoroptimalisering (SEO), og dette er relevant for alle bedrifter som ønsker å bli sett på nett! Et annet alternativ er søkemotormarkedsføring, der du betaler for at nettsiden skal rangere høyere i Google. 

Få hjelp med SEM og SEO! 

Ønsker du at bedriftens nettside skal bli mer synlig ved søk i Google? Dette er helt avgjørende om du skal tiltrekke trafikk til nettsiden din. Enten du ønsker å fokusere på SEM eller SEO, har vi tjenestene du trenger.  

Din SEO hjelper både små og store bedrifter med å oppnå økt synlighet i søkemotorer som Google. Vi leverer blant annet SEO-tekst som rangerer godt i søkemotorene, og kan bistå med søkeordsanalyser.   

Få skreddersydd hjelp, og sørg for at nettsiden blir sett på nett!