SEO-pris: Hva kan du forvente? 

Mange er nysgjerrige på SEO-pris når de trenger hjelp med søkemotoroptimalisering av hjemmesiden. Det som er sikkert, er at SEO i mange tilfeller er en investering som gir god avkastning. Men hva nøyaktig koster det, egentlig?  

Her gir vi deg et innblikk i forventede kostnader! 

Først: Hva menes med SEO? 

Før vi ser nærmere på pris, ønsker vi å tydeliggjøre hva søkemotoroptimalisering (SEO) faktisk er. Kort fortalt er SEO en betegnelse for de aktivitetene man gjør for å synliggjøre nettsiden i søkemotorer som Google.  

En stor andel av alle kjøp starter i nettopp Google. Man googler kanskje «ullundertøy merino», og får deretter opp nettbutikker som selger nettopp dette. De fleste klikker seg inn på de øverste treffene i SERP (søketreffene).   

Det er derfor gunstig å jobbe for at nettsiden ens skal ranke høyest mulig i SERP. Dette kan man få til gjennom SEO-teknikker som lenkebygging, bruk av søkeord og teknisk SEO. For å nevne noe. Siden mye av arbeidet er teknisk eller tidkrevende, ønsker mange å få hjelp. 

Hva koster søkemotoroptimalisering? 

SEO-pris kan variere stort, ettersom prisen avhenger av det enkelte prosjekt og hva som skal gjøres. I det hele tatt kan SEO-hjelp koste alt fra noen hundre kroner til flere titalls tusen. I snitt betaler bedrifter gjerne 1 000–5 000 kroner i måneden for SEO-ekspertise.  

Hvis det er snakk om større prosjekter som varer over lengre tid, kan kostnaden fort komme opp i 20 000–70 000 kroner. Men som sagt; prislappen avhenger av omfang og kompleksitet, og hvor tidkrevende jobben er. 

Hva er gjennomsnittlig SEO-pris? 

For å gi deg et bedre innblikk i SEO-pris, kan det være greit å ta utgangspunkt i gjennomsnittlig timepris. Mottar man hjelp fra en konsulent, vil prisen gjerne ligge på 800–1 500 kroner timen. Gjennom byråer kan man ofte motta gode timerabatter.  

Den eksakte timeprisen vil avhenge av hvem du får hjelp av, og hva slags SEO-oppgaver det er snakk om. Teknisk SEO kan for eksempel ha en annen pris enn on-page SEO som tekstforfatting eller lenkebygging. 

Finnes gratis SEO-hjelp? 

Noen ganger kan du få gratis hjelp med SEO. Det kan for eksempel være snakk om en søkeordsanalyse. På den måten kan du få et innblikk i hvilke søkeord bedriftens målgruppe søker mest på. Dette gir deg et godt utgangspunkt for videre SEO-arbeid.  

Men når det kommer til skriving av SEO-tekst, teknisk SEO og lignende, må du stort sett betale for tjenestene. Finn gjerne et SEO-byrå som tilbyr tjenester tilpasset ditt budsjett og behov. 

Motta hjelp med SEO til en gunstig pris! 

Din SEO har ekspertise på søkemotoroptimalisering av nettsider, og tilbyr tjenester tilpasset ethvert budsjett. Gjennom oss kan du blant annet motta en gratis søkeordsanalyse, slik at du vet hvor du bør starte.  

Vi hjelper deg med utarbeiding av SEO-tekst, og kan dessuten bistå med SEO-tjenester av mer teknisk art. Målet vårt er å sikre at nettstedet ditt blir mer synlig i søkemotoren. På den måten kan du tiltrekke mer organisk trafikk, og oppnå flere konverteringer!