SEO-konsulent – fordeler og ulemper

Er du litt i tvil om hvor vidt du bør ansette en SEO-konsulent eller bare hyre inn noen for en kortere periode? Dette er en problemstilling som de fleste bedrifter vil stå ovenfor på et eller annet tidspunkt, enten før eller siden.

Enhver bedrift som vil gjøre fremgang og oppnå sukess, er avhengig av å bruke SEO. Til dette vil SEO være noe som sakte, men sikkert gir deg de resultatene du ønsker. Men at dette skal skje, så må du enten ha eller skaffe kunnskapen som er nødvendig for å få dette til å skje.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva det vil si å være en SEO-konsulent. Du kan løse dette behovet på flere måter, og vi skal redegjøre for fordelene og ulempene med hvert av disse alternativene.

En mann med datamaskin på fanget

Hva er en SEO-konsulent?

Men hva er egentlig en SEO-konsulent? Det er en person som har spesialisert seg på SEO, enten i form av at de har tatt en utdannelse eller opparbeidet seg ansiennitet etter å ha jobbet med det i veldig mange år.

Dersom du ønsker å jobbe som SEO-konsulent, er det særlig tre ting du bør mestre. I en jobb som SEO-konsulent er kommunikasjon, kreativitet og hastighet viktig. Du kan altså ikke være redd for å snakke med folk og du må være i stand til å komme opp med kreative løsninger på kort varsel. 

SEO

Derfor bør du velge en SEO-konsulent

Som nevnt så er SEO spesialiteten til en SEO-konsulent. En slik konsulent vet hva som skal kreves for å oppnå gode resultater i forbindelse med SEO. Om dette er noe du ønsker deg, så er det ingen grunn til å tvile på hvor vidt du bør velge en SEO-konsulent eller ikke.

Som bedriftseier har du flere alternativer når det gjelder valg av SEO-konsulent. Du kan hyre inn en konsulent i en kortere periode – altså en frilanser eller et byrå – eller så kan du ansette en som fast jobber med SEO for din bedrift.

Dette er to alternativer som vil være fordelaktige på hver sin måte. Ved å ansette noen til å jobbe med SEO for din bedrift, så vil du få en SEO-konsulent som kjenner bedriften din og dens strategi like godt som de kjenner sin egen bukselomme. Vi skjønner at det kanskje høres litt fristende ut.

Men ved å velge en SEO-konsulent eller byrå som tar på seg oppdrag, så får du dra nytte av deres ekspertise, men kun i perioder hvor du faktisk har behov for det. I tillegg kan du jo velge den samme SEO-konsulenten eller byrået hver gang, så det blir nesten som å ha en egen, fast SEO-konsulent!

Ulemper med en SEO-konsulent

Ved å velge en SEO-konsulent som tar på seg oppdrag fra flere bedrifter, så blir bedriften din et nummer i rekken for vedkommende. Men i en slik sammenheng, så er dette langt ifra så negativt som det er i andre situasjoner!

Det er ingen selvfølge at den aktuelle SEO-konsulenten og bedriften din er en god match. Dette kan være ganske nervepirrende, og en grunn til at noen bedrifter avstår fra å hyre inn en utenforstående aktør.

Derfor finnes det noen bedrifter som velger å ansette noen som jobber med SEO kun for dem. Ved første øyekast vil dette naturligvis virke som en god idé, men dette kan fort utvikle seg til å bli en dyrekjøpt erfaring i stedet.

Din Gruppen

Få hjelp med SEO!

Trenger du hjelp med SEO? Din Gruppen tilbyr forskjellige merkevarer, og blant disse finner du blant annet Din SEO.

I Din Gruppen jobber det konsulenter med mange års erfaring innen forskjellig tekstproduktsjon, og det inkluderer produksjon av SEO-innhold!