SEO jobb 

Sitter du med en drøm om å hjelpe andre med økt digital synlighet? Eller noe annet som relatert til SEO? Da kan en SEO jobb være midt i blinken for deg! 

Å ha en SEO jobb betyr rett og slett at man har spesialisert seg på SEO, og at det er dette man jobber med på en daglig basis. SEO er ikke noe man kommer utenom i dag i forbindelse med markedsføring.  

Dersom du har lyst på en SEO jobb nå eller en gang i fremtiden, så er dette artikkelen for deg. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på SEO jobb og hva dette faktisk inkluderer. 

Hva er SEO? 

Det sier seg mer eller mindre selv at en SEO jobb går ut på å jobbe med SEO. Men hva menes med SEO? SEO står for «Search Engine Optimalization», så det er altså en engelsk forkortelse. Den engelske forkortelsen kan oversettes til norsk og begrepet «søkemotoroptimalisering».  

Men hva er egentlig søkemotoroptimalisering? Søkemotoroptimalisering er en prosess man ikke kommer utenom dersom man driver en nettbasert virksomhet eller bedriften din har en nettside. Særlig dersom man ønsker å lykkes med virksomheten deres.  

Søkemotoroptimalisering er et viktig verktøy for de som ønsker å øke sin digitale synlighet, da det er en prosess som går ut på å optimalisere innholdet for at det skal bli plukket opp av Google. 

Hvem jobber med SEO? 

Det er to måter man kan jobbe med SEO på.   

Det overordnede målet med SEO er at en nettside skal rangere høyere i søkemotorer som Google, og den beste til å gjøre det er en SEO konsulent. Da kan du nemlig stole 100 % på at vedkommende vet hva de driver med. Så hvis du jobber med SEO, så blir du altså en SEO konsulent.  

Med det sagt, så er det ikke bare SEO konsulenter som kan jobbe med SEO. SEO konsulent er en ubeskyttet tittel, på samme måte som yrkestittelen «tekstforfatter», så du kan fint sette deg inn i temaet selv og stå for SEO arbeidet for din egen nettside. 

Her lærer du om SEO 

For å kunne ha en SEO jobb, er du naturligvis nødt til å ha kunnskap om SEO. Men hvordan tilegner man seg egentlig kunnskap om SEO?  

SEO er et fagfelt folk kan lære seg på akkurat samme måte som man lærer seg andre ting. Når et barn skal lære seg å sykle, så må det aktuelle barnet øve og øve til det sitter, selv om det kan være både kjedelig og vondt når man faller.   

Når man skal lære seg SEO, så befinner man seg i en lignende situasjon. Det kan være både kjedelig og til og med vondt, hvis man ikke får det til med en gang. Den eneste forskjellen er man bruker kroppen mindre (med mindre du har en læringsteknikk som innebærer fysisk aktivitet).  

Er du usikker på hvordan du skal gå frem for å lære deg SEO? Det er i hovedsak to måter man kan lære seg SEO: «learning by doing» eller å gå på SEO-kurs:  

 

  • «Learning by doing» er kanskje et uttrykk du har hørt før. Det er et uttrykk som mange blir introdusertfor når de går på videregående, i hvert fall hvis de har valgt yrkesfaglige studieretninger. «Learning by doing» går rett og slett ut på at du lærer ved å gjøre det til det sitter – litt på samme måte som med sykkeleksempelet vårt ovenfor.  
  • Å lære seg SEO ved å gå på SEO-kurs er ganske selvbeskrivende. Hvis du lærer deg SEO ved å gå på kurs, så går du på kurs for å lære deg SEO. Det blir nesten det samme som å gå på skole. Kanskje er det noen som holder et foredrag om temaet eller om en del av temaet mens du hører på hva som blir sagt, tar notater og prøver å lære deg det til du selv skal prøve på det selv i form av oppgaver og lignende. 

Vi hjelper deg! 

Hvis du ønsker deg en SEO jobb, så råder vi deg til å jobbe for det. Dette er en bransje hvor det er mange om beinet, og man er nødt til å skille seg ut dersom man ønsker å lykkes. 

Bransjen består av mange byråer som holder kortene sine tett til brystet. Gjennom denne bloggen ønsker Din SEO å vise at vi ikke er der – ikke i det hele tatt. Vi vil veldig gjerne dele vår kunnskap med deg! Men vi hjelper deg også gjerne, hvis det er det du ønsker at vi skal gjøre.   

Trenger du hjelp til SEO, enten det er i form av et enkelt spørsmål som kan hjelpe deg videre på veien mot en SEO jobb eller at du trenger litt drahjelp til et eller flere større prosjekter, så er det bare å ta kontakt med oss i Din SEO!