SEO i WordPress | 3 tips! 

Det å jobbe med SEO i WordPress er relevant for svært mange norske bedrifter, ettersom dette er en av de mest populære publikasjonsplattformene. Heldigvis trenger det ikke å være spesielt vanskelig å gjøre nettsiden din mer synlig i søkemotorene!  

I denne guiden finner du nyttige tips om SEO-arbeid i WordPress. PS: Er du usikker på hva SEO er? Da anbefaler vi deg å først lese denne guiden. 

1. Sett deg inn i grunnleggende teknisk SEO i WordPress

Om du ikke har noen erfaring med søkemotoroptimalisering (SEO), kan det virke uoverkommelig å skulle optimalisere WordPress-nettsiden din. Husk imidlertid på at selv små tiltak kan bidra til at siden din blir mer attraktiv i Googles øyne.  

Her er noen grunnleggende råd om SEO i WordPress: 

 

  • Velg en anerkjent hostingtjeneste 
  • Bruk et SEO-vennlig WordPress-tema 
  • Skaff SSL-kryptering 
  • Lag SEO-vennlige permalinker 
  • Kategoriser innleggene dine med tagger og kategorier 
  • Inkluder søkeord i SEO-titler og -beskrivelser 
  • Komprimer bildefiler slik at siden din laster raskest mulig 

2. Finn beste SEO-plugin til WordPress-siden din

Det som er så fint med WordPress, er at det finnes utallige utvidelser eller plugins som lar deg skreddersy nettsiden din. Du kan også finne plugins som gjør det lettere for deg å lykkes med SEO-arbeidet.  

Disse utvidelsene kan gjøre det enklere for deg å rangere høyere i Google, og gir deg konkrete SEO-tips. 

Yoast SEO 

Den kanskje mest kjente og brukte SEO-utvidelsen for WordPress-sider, er Yoast SEO. Denne løsningen inneholder mange funksjoner og verktøy som bidrar til at søkemotorene forstår nettsiden din bedre.  

Yoast SEO kan blant annet hjelpe deg med SEO-analyser av innlegg du vurderer å poste på WordPress-siden din.  

Andre WordPress-plugins 

Foruten Yoast SEO, finnes det også en rekke andre SEO-verktøy som er skreddersydd for WordPress. Blant de beste kan vi nevne Rank Math, SmartCrawl, Squirrly SEO, The SEO Framework og Slim SEO.  

Ulike verktøy kan by på ulike funksjoner, og kan dessuten ha ulike kostnader. Noen kan testes ut gratis, dersom du ønsker en prøveperiode.  

3. Jobb kontinuerlig med SEO 

Vårt siste tips er å jobbe kontinuerlig med SEO i WordPress. SEO er ikke en engangsjobb som sikrer økt synlighet i uoverskuelig fremtid. Skal siden din rangere høyt i søkemotorene, må du jobbe jevnt og trutt med SEO-innhold og teknisk optimalisering.  

Det kan for eksempel være smart å dele blogginnlegg på ukentlig basis, gjerne 1–2 ganger per uke. Disse blogginnleggene bør være optimalisert for relevante søkeord som målgruppen din søker på.   

Sørg også for at innleggene oppfyller øvrige SEO-anbefalinger. Avsnittene og setningene bør blant annet være korte for å sikre god lesbarhet. Du bør også ha beskrivende og gode SEO-titler og -beskrivelser, og eventuelt benytte deg av eksterne og interne lenker. 

Få hjelp med SEO i WordPress 

Skal WordPress-siden din være synlig i søkemotorer som Google, er SEO en viktig prioritet. Er ikke nettstedet synlig, vil du nemlig også slite med å tiltrekke nok besøkende. Kampen om de øverste plassene i søketreffene er hard, og du må derfor jobbe jevnlig og målrettet med SEO.  

Din SEO har lang erfaring med SEO i WordPress, og hjelper deg trygt gjennom prosessen. Vi leverer blant annet søkemotoroptimaliserte blogginnlegg, landingssider og øvrig tekst til siden din.