SEO artikkel

Drømmer du om høyere rangering i Google enn det du har i dag? Da vil det være en god idé å implementere bruk av SEO artikler i din innholdsstrategi definitivt være et nyttig verktøy! 

I mange år har SEO artikler vært et populært verktøy i forbindelse med SEO. SEO står for Search Engine Optimalization, som vi på norsk kaller for søkemotoroptimalisering. 

I forbindelse med søkemotoroptimalisering er det mye forskjellig man kan gjøre for å oppnå målet, og det å produsere SEO artikler er et godt alternativ. Ikke nok med det, men det er også et alternativ som brukes av veldig mange. 

Det er imidlertid ingen selvfølge at alle vet hva en SEO artikkel er, så det skal vi se nærmere på i denne artikkelen. Hva er en SEO-artikkel og hvorfor bør man skrive SEO artikler i stedet for «vanlige» artikler? Bli med og ta en nærmere titt på dette nå!

Forstørrelsesglass

Hva er en SEO artikkel?

Som du sikkert allerede vet, så er artikkel en sakprosasjanger. Men hva er det som skiller SEO artikler fra «vanlige» artikler? Det er et spørsmål som er relativt enkelt å svare på, noe vi skal gjøre nedenfor.

En «vanlig» artikkel er nettopp det; en artikkel som følger formkravene til artikkelsjangeren. SEO-artikkelen følger også spesifikke formkrav, men formkravene er basert på at man med disse artiklene ønsker å få flest mulig mennesker til å besøke den aktuelle nettsiden eller bloggen.

Person som utarbeider tekstdokument

Grunnelementene i en SEO artikkel

Selv om man ikke nødvendigvis kan kalle SEO-artikler en egen sjanger, så er det mulig å peke på noen elementer som kan omtales som grunnelementene i en SEO-artikkel. Dette er grunnelementene i en SEO-artikkel:

  • Bruk av nøkkelord – nøkkelord er søkeord man håndplukker og plasserer strategisk forskjellige steder i teksten, for å gi leseren et bilde av tekstens essens.
  • Artikkelens lengde – det er ingen hemmelighet at Google er glad i artikler med god lengde, og derfor kan det være viktig å ha dette i bakhodet.
  • Artikkelens lesbarhet – SEO-artikler skal være enkle å lese. Dette kan man sikre ved å bruke korte setninger.
Samarbeid

Hvorfor skrive SEO artikler?

Det er imidlertid én ting som kanskje kan være litt vanskelig å skjønne, og det er rett og slett hvorfor man skal skrive SEO artikler i stedet for «vanlige» artikler.

I realiteten er det dog ikke slik at man er nødt til å velge mellom det ene eller det andre. I stedet er det fullt mulig å skrive en «vanlig» artikkel som samtidig er optimalisert for søkemotorene. 

Det er altså ikke slik at «SEO artikkel» er et synonym til «god kvalitet» i større grad enn vanlige artikler. Hvis du trodde det, så er det noe vi kan avkrefte med en gang. En «vanlig» artikkel kan også optimaliseres for søkemotorene – så fremt du bestemmer deg for å gjøre det.

Skribenter

Få hjelp med skrivingen!

Skriving generelt er en aktivitet som ikke nødvendigvis faller naturlig for alle. Da sier det seg mer eller mindre selv at dette også gjelder i forbindelse med SEO artikler. Å skrive SEO artikler kan være veldig vanskelig, hvis du ikke har peiling på hva du driver med. 

Vil du implementere bruk av SEO artikler i din innholdsstrategi, men er litt usikker på hvordan du kan gjøre dette på en god måte? Din SEO hjelper deg mer enn gjerne med det! Bare send oss en mail, og så kommer vi frem til en god løsning sammen.