Populære søkeord i Google i 2023 

2023 er for lengst et tilbakelagt kapittel, og var preget av både kommunevalg, svak krone, krig og kunstig intelligens. Dette påvirket også hva nordmenn søkte på i Google. Hvert år deler Google populære søkeord fra fjoråret, og i år er intet unntak.  

La oss ta en nærmere titt på søkeordene som fikk det til å gå varmt i søkemotorene i 2023! 

Dette spurte vi Google om i året som var 

Dersom man lurer på noe, er veien heldigvis kort til Google! Dette vet også de fleste nordmenn, og vi spurte søkemotoren om både smått og stort. Noen spørsmål ble imidlertid stilt spesielt ofte i 2023.  

Her er noen eksempler:  

 • Hva er Hamas? 
 • Hva er woke? 
 • Hva er ultraprosessert mat? 
 • Hvordan fjerne My AI? 
 • Hvordan stemme? 
 • Hvorfor feirer vi olsok? 
 • Hvorfor er kronen så svak? 
 • Hvordan få vann ut av ørene? 
 • Hvorfor er Australia med i Eurovision Song Contest? 
 • Hvorfor dro Bård fra Farmen? 
 • Hvorfor er det krig i Israel?  

Som du kanskje ser, påvirkes søketrender i Google av verdenssituasjonen. Både politikk, økonomi, teknologi, underholdning og trender har innvirkning på søkene vi gjør. Andre søk – som hvordan man får vann ut av ørene – er nok mer tilfeldige. 

Populære søkeord innen film, TV og underholdning 

Hvert år dukker det opp nye filmer, serier og annen underholdning. Dette har også stor innvirkning på hva man søker på i Google. Her er nordmenns topp 10 Google-søk innen TV og film:  

 1. Oppenheimer 
 2. The Last of Us 
 3. Exit 
 4. Barbie 
 5. Ginny & Georgia 
 6. Everything Everywhere All at Once 
 7. Stjernekamp 
 8. Girls of Oslo 
 9. Makta 
 10. Hendelser ved vann  

Når det kommer til musikk, var Emma Steinbakken og Bjørn Eidsvåg begge populære søkeord i Google. På listen dukker også navn som Ingebjørg Bratland, Kristian Kristensen og Loreen opp. Mange søkte også på Alessandra Mele og Bruce Springsteen i året som gikk. 

Bruk populære søkeord i Google til SEO! 

Har du en nettside som du gjerne skulle gjort mer synlig i Google? Da er søkemotoroptimalisering (SEO) et viktig tiltak. SEO inkluderer mange ulike metoder som utføres i den hensikt å gjøre nettsiden mer attraktiv for søkemotoren. 

Det er blant annet vanlig å inkludere søkeord i innholdet man deler på nettsiden sin. Ved å optimalisere en tekst for ett eller flere søkeord, kan man bidra til at innholdet blir mer synlig i Google ved relevante søk.  

I den forbindelse kan det være smart å publisere innhold som rangerer på populære søkeord. På den måten kan du tiltrekke mye trafikk til nettsiden! Finn gjerne søkeord som er populære og samtidig relevante for bedriften/bransjen.   

Lær mer om bruk av nøkkelord i tekster! 

Få hjelp med søkeordsanalyse og SEO 

Vi har nå sett på noen av de mest populære søkeordene i Google i 2023. Som du ser, er søketrendene i stor grad avhengige av hva som skjer i Norge og verden for øvrig. Det finnes også søkeord som trender innenfor ulike bransjer og produktkategorier.  

Ved å finne søkeordene som er mest populære blant målgruppen din, har du et godt utgangspunkt for å lykkes med SEO. Din SEO hjelper deg gjerne med både søkeordsanalyser og ulike SEO-tiltak på nettsiden.   

Bli mer synlig i Google!