Lokal søkemotoroptimalisering

De fleste søk på Google er lokale. Allikevel er det mange lokale bedrifter som ikke satser på en lokal søkemotoroptimalisering av sin bedrift. Den lokale bedriften klarer seg sikkert godt nok. Og den har garantert en fast og stabil kundekrets. Men hvorfor stoppe der?

I vår digitale tid har Google også på lokalt nivå erstattet markedsplassen folk flokket seg til på torget i gamle dager. Google er rett og slett plassen «der det skjer». Derfor er det verdt å ta en titt på lokal søkemotoroptimalisering.

I denne artikkelen skal vi se på hva lokal søkemotoroptimalisering er for noe. Hvordan du jobber med det. Og hvorfor du bør jobbe med det.

SEO

Hva er lokal SEO?

Lokal SEO er å optimalisere din bedrift eller ditt nettsted for å trekke til seg lokale søkere. Ettersom de fleste søk på Google er lokale, er det en god strategi å møte målgruppen sin lokalt. De fleste som søker etter en resturant eller butikk, ønsker å finne det innenfor området de befinner seg.

I forbindelse med lokal SEO har vi et begrep kalt Google Snack Pack. Det er en boks på den første siden av søkeresultatet. Den rommer tre lokale bedrifter med tjenester eller produkter mest relevant for det som søkes etter.

Avstand mellom bedrift og kunde er også noe som Google prioriterer i sin rangering. Folk på reise gjennom ditt lokale nærområde kan være den rette målgruppen for det du tilbyr. Vær derfor synlig for dem når de søker (nesten impulsivt) på det de er ute etter. Kanskje du får en ny fast kunde?

Mann som underviser

Slik jobber du med lokale målgrupper i Google

Å jobbe med lokale målgrupper når du søkemotoroptimaliserer din nettside i Google, er på mange måter likt som med en bredere optimalisering. God markedsføring baseres på samme grunnleggende strategier. Kravet til relevanse og kvalitet forsvinner ikke ved lokal SEO.

Allikevel er det viktig å tenke på at nettsiden bør være mobilvennlig. Stadig flere Google-søk gjøres på mobilenheter. Spesielt mennesker på reise gjennom ditt lokale nærområde vil sannsynligvis bruke mobil når de søker etter det de trenger.

Diagrammer

Lokale treff sikrer også fysiske salg

Selv om mye kjøp og salg foregår over nett, så tjener allikevel mange bedrifter mye penger på fysiske salg. Og enkelte bedrifter (som f.eks. frisører) må man møte opp fysisk for å få den tjeneste man er ute etter.

Med lokal søkemotoroptimalisering så sikrer du deg flere fysiske salg. Mennesker i nærområdet som representerer målgruppen din, vil møte opp fysisk hos bedriften din. Derfor bør du være synlig på Google for lokale søkere.

Mennesker med puslebrikker

Hjelp til lokal søkemotoroptimalisering

Å være synlig på Google for lokale søkere er viktig. De fleste søk som gjøres er lokale.

Kvalitet og relevanse for målgruppen er viktig også når det gjelder lokal søkemotoroptimalisering.

Vi tilbyr hjelp til å skrive gode annonser som er relevante til målgruppenes behov. Vi sørger for at din bedrift eller nettside blir synlig for mennesker i det lokale nærområdet.