Indeksering i søkeresultatene
Indeksering i søkeresultatene er en forutsetning for at en nettside skal kunne finnes i søkemotorens treffliste. Noen ganger tar det litt tid før en side indekseres, noe som medfører at innholdet ikke blir sett. Da finnes det heldigvis tiltak du kan gjøre!
Her er alt du trenger å vite om indeksering i søkeresultater!
Hva betyr det å indeksere en nettside?
Søkemotorer som Google har avanserte algoritmer som avgjør hva som vises i søketreffene. Google crawler internett for nye nettsider jevnlig, og vil legge sidene til i en stor database. Dette kalles også for indeksering av nettsider.
Dersom en nettside ikke er indeksert i databasen til søkemotoren, vil den heller ikke vises i søkeresultatene. Normalt sett skjer indeksering helt av seg selv, og du trenger derfor ikke å foreta deg noe.
Er det imidlertid snakk om en helt ny nettside, kan det ta litt tid før den blir indeksert. Faktisk kan det forekomme at indeksering ikke skjer før etter et halvt års tid. I tilfeller som dette kan det være aktuelt å gjøre tiltak.
Hvordan få fortgang på indeksering i søkeresultatene?
Treg indeksering kan være til bry, spesielt om du ønsker at innholdet skal bli synlig raskest mulig. Vi anbefaler deg å installere Google Search Console, da dette verktøyet lar deg se hvilke sider som ikke er indeksert.
Etterpå kan du skru på indeksering på de sidene hvor dette trengs. Dette gjøres ved å be søkemotoren om å crawle nettstedet. Ellers anbefales det å gjøre nettsiden enkel å tolke for søkemotoren. Ha strukturerte URL-er, bruk gode titler og lag engasjerende innhold.
Indeksering gir ikke nødvendigvis synlighet
Det er viktig å ikke forveksle indeksering med SEO. Indeksering kan godt være en del av SEO-arbeidet man gjør, men vil ikke føre til høy ranking i søketreffene alene. Skal nettstedet ditt bli synlig i søkemotoren, kreves det jevnt og tutt arbeid med ulike SEO-teknikker.
Blant de mange SEO-taktikkene som finnes, er dette noen av de vanligste:
- Bruk av relevante nøkkelord (søkeord)
- Gode og relevante titler og metabeskrivelser
- Strukturert innhold med logisk hierarki av titler (H1–H6)
- Luft i teksten og god lesbarhet
- Gunstig lengde på innhold
- Interne og eksterne lenker
- Komprimering av bildefiler
- Alt-tekst og bildetekst med søkeord
- Mobilvennlig design
Vi kunne ha utvidet denne listen med kanskje 100 punkter til, men stopper der. Poenget er at indeksering ikke er det eneste som trengs for å bli sett på nett. Algoritmene til Google er avanserte, og vektlegger mange ulike kriterier når sider vurderes.
Få hjelp med indeksering i søkeresultatene og SEO
Synes du at SEO og indeksering virker ganske komplisert? Da er du ikke alene! Mange sliter med å finne tiden og ressursene som trengs for å gjøre jobben selv. Med litt hjelp fra flinke SEO-nerder vil nettsiden din få den pleien den trenger for å bli synlig i Google.
Din SEO hjelper deg med det meste innen SEO, og bidrar til at nettsiden din blir sett i søkemotoren. Målet vårt er at siden din skal klatre til topps i Googles treffliste!