Hvorfor er SEO viktig?

I forbindelse med innholdsproduksjon er det en rekke begreper som går igjen og igjen, og ett av disse begrepene er SEO. Men hva er det som gjør at SEO er så viktig?

SEO har vært et viktig begrep i forbindelse med innholdsproduksjon i mange år, og det er ingenting som antyder at det kommer til å bli mindre viktig i årene som kommer. Det er faktisk helt motsatt. Vil du lykkes med innholdsproduksjon i 2022, må du kunne bruke SEO.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor SEO er viktig. I tillegg til dette skal vi gi deg en generell innføring i SEO.

Forstørrelsesglass

Hva er SEO?

SEO er en forkortelse for det engelske uttrykket Search Engine Optimalization. På norsk kaller vi dette søkemotoroptimalisering.

Søkemotoroptimalisering handler om at nettsiden eller bloggen din må optimaliseres for søkemotorene. I dag finnes det flere forskjellige søkemotorer, for eksempel Bing, Google og Yahoo. Kriteriene for søkemotoroptimalisering kan variere fra søkemotor til søkemotor, så du er nødt til å bestemme deg for hvilken søkemotor du vil konsentrere deg om.

Det ligger mye arbeid bak SEO. Det er vanlig å dele SEO inn i on page SEO og off page SEO, men det er også et vanlig begrep i forbindelse med innholdsproduksjon.

Personer som lager sjekkliste

Målet med søkemotoroptimalisering

Hvis søkemotoroptimalisering er et begrep som er relativt nytt for deg, så er det ikke sikkert at du har helt kontroll på hva som egentlig er poenget med SEO. Men da har du i så fall kommet til riktig sted, for det skal vi til å fortelle deg her og nå.

Målet med søkemotoroptimalisering er veldig enkelt. Det finnes som sagt forskjellige typer SEO, for eksempel on page SEO, off page SEO og SEO i forbindelse med innholdsproduksjon, men det overordnede målet er alltid det samme.

Målet er å øke nettsidens eller bloggens synlighet i søkemotorene, slik at det på sikt fører til mer trafikk og salg for deg og din bedrift.

En person som løper

Når er SEO viktig?

SEO kan for mange virke ganske komplisert, og det fører naturligvis til en del spørsmål. Noen lurer kanskje på når SEO er viktig. Men er det slik at det finnes et gitt tidspunkt hvor SEO er mer viktig enn andre? 

Det er ikke til å stikke under en stol at SEO kan være litt komplisert, og særlig for nybegynnere, men så komplisert er det ikke. Det er ikke et gitt tidspunkt hvor SEO er mer viktig enn andre.

Dersom du driver en bedrift og har et ønske om å tiltrekke deg kunder, så er SEO viktig. Da spiller det ingen rolle om du er registrert som et enkeltpersonsforetak eller et aksjeselskap. SEO er like viktig for alle sammen – til enhver tid.

En blyant

4 grunner til hvorfor SEO er viktig

SEO kan som nevnt være litt komplisert, og derfor er det desto viktigere å forstå hvorfor verktøyet er så nyttig som det er.

Her er fire grunner til hvorfor SEO er viktig:

  1. SEO vil gjøre det enklere for publikum å finne nettsiden din på søkemotorene.
  2. SEO er et kostnadseffektivt markedsføringstiltak.
  3. Ved bruk av SEO vil du alltid ligge et hode foran søkemotorenes rangeringsalgoritmer.
  4. SEO brukes av alle, og derfor er det desto viktigere at du også gjør det!
To hender

Vi hjelper deg!

Ovenfor har vi satt en titt på hvorfor SEO er viktig. I tillegg har vi gitt deg en kort innføring i hva SEO er.

I bunn og grunn har du nå alt du trenger for å implementere SEO i innholdsstrategien din. Men det er godt mulig du fremdeles synes at det er litt vanskelig, og da er det svært praktisk at Din SEO er her for å hjelpe deg.

Om du synes at SEO virker litt komplisert, så er det bare å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg mer enn gjerne med alle dine SEO-spørsmål!