Hvordan finne nøkkelord til SEO?

Ønsker du å optimalisere nettsiden din i håp om å få høy score i Google? Her er det mange om beinet, noe som betyr at du ikke er den eneste med dette ønsket. Derfor er det viktig at du går frem på riktig måte. Det inkluderer blant annet å finne nøkkelord til SEO, men hvordan gjør man det?

Om du ønsker å oppnå høy score i Google, er det ikke nok å optimalisere nettsiden. Innholdet på nettsiden må også optimaliseres, og det inkluderer å finne nøkkelord til SEO. Men her er det mange veier til målet, og du er nødt til å finne en måte som fungerer for deg. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan gå frem for å finne nøkkelord som vil få din nettsides innhold til å score høyt i Google og andre søkemotorer.

Forstørrelsesglass

Hva er et nøkkelord?

Hva er et nøkkelord? Dette er et begrep som kan beskrives på mange måter:

 • Et ord som definerer bedriften din
 • Det viktigste ordet i teksten
 • Et ord som beskriver essensen i den aktuelle teksten
 • Ordet leseren skriver inn i søkefeltet på Google

Bruk av nøkkelord er viktig av mange grunner, blant annet for å bli plukket opp av søkemotorene og generere trafikk til nettsiden din.

Det er fort gjort å tro at et nøkkelord kun består av ett ord. Vi ønsker imidlertid å understreke at det ikke er tilfellet. Et nøkkelord består gjerne av flere ord, for eksempel «hvordan finne nøkkelord til SEO».

En person som leter etter noe

Slik finner du nøkkelord til SEO

Nå som du vet hva et nøkkelord er, kan du ta fatt på prosessen med å finne dem. For å finne nøkkelord til SEO, er du nødt til å gjøre god og grundig research. Dette er en omfattende prosess hvor det er viktig å ha fokus på detaljer.

Fire personer som samarbeider

Definer målgruppen din

For å gjøre det lettere å finne relevante temaer og dermed relevante nøkkelord, bør du begynne med å definere målgruppen. Hvilke temaer kan målgruppen din være interessert i, og hvilke nøkkelord er relevante/hvilke nøkkelord er det folk søker på i forbindelse med dette temaet?

En mann som jobber med PC

Søk på Google, og scroll helt ned

Etter at du har laget en liste over relevante søkeord, så kan det være en god idé å skrive hvert enkelt søkeord inn i søkefeltet på Google og ta notater av de organiske søkeresultatene. Ved å lese gjennom disse artiklene vil du få en pekepinn på hva som har slått an hos leseren.

I tillegg til å ta en titt på de organiske søkeresultatene kan det være lurt å scrolle seg helt ned på resultatlisten. Under siste søkeresultat og over museklikkeren som tar deg til neste side, så vil du finne en oversikt over relaterte søk. Dette er søk som målgruppen din faktisk har søkt på. 

Dette er faktisk noe vi har gjort selv. Vi brukte nøkkelordet «hva er SEO», og da fikk vi tilgang til denne listen over relaterte søk:

 • Søkemotoroptimalisering kurs
 • SEO innhold
 • SEO hjelp
 • Lær SEO
 • SEO sertifisering
 • SEO-byrå
 • Hva er søkemotoroptimaliering
 • SEO optimalisering
En mann som jobber med PC

Bruk nøkkelordsverktøy

Det finnes mange nøkkelordsverktøy der ute, som gi deg nyttig informasjon om hvert enkelt nøkkelord. Bruk av nøkkelordsverktøy hjelper deg å innhente god informasjon som uten tvil vil være fordelaktig for deg:

 • Hvor god trafikk har dette nøkkelordet?
 • Hvor stor er konkurransen i den aktuelle bransjen?

Det er med andre ord mange grunner til å benytte seg av nøkkelordsverktøy i din søken etter nøkkelord til SEO. Her er noen eksempler populære nøkkelordsverktøy: 

 • Google Trends
 • Moz
 • Neilpatel
Håndtrykk

Vi hjelper deg!

Å finne SEO-nøkkelord er ikke alltid like enkelt, for det er en ganske omfattende prosess. Men heldigvis finnes det mange nøkkelordsverktøy som du kan benytte deg av, og som vil gjøre det hele litt enklere. 

Det finnes imidlertid mennesker som foretrekker å konversere med ekte mennesker fremfor datateknologi. Og det finnes gode alternativer for dem også, blant annet Din SEO. Din SEO har spesialisert seg på SEO, og kan hjelpe deg med alt innenfor dette fagfeltet.

For oss spiller det ingen rolle om du sliter med å finne nøkkelord eller lurer på om nøkkelordene du har funnet egentlig er gode. Vi hjelper deg med begge deler. Hos oss kan du få gratis nøkkelordsrapport, samt at vi hjelper deg med å finne en løsning på eventuelle problemer som rapporten avdekker!