Hvordan finne gode søkeord?

For å rangere høyt i Google må man søkemotoroptimalisere nettsiden sin, og for å få til det er man avhengig av å finne gode søkeord. Men hvordan går man egentlig frem for å finne gode søkeord?

I forbindelse med det å finne gode søkeord, så er det ofte et enormt fokus på hvilke verktøy du kan ta i bruk for å finne disse søkeordene, for eksempel Google Ads som har en egen søkeordplanlegger. Men er det slik at man må bruke verktøy for å finne gode søkeord? 

Det er ingen hemmelighet at verktøy som Google Ads er gode å ha når man skal finne gode søkeord og søkefraser. Men det betyr ikke at dette er den eneste måten å få jobben gjort på. I denne artikkelen skal vi se nærmere hvordan du kan finne gode søkeord på enklest mulig vis.

En datamaskin

Bruk Google

Google i seg selv er et veldig nyttig verktøy når man skal finne gode søkeord. I motsetning til flere av de andre søkeordsverktøyene så kan Google brukes helt kostnadsfritt.

Det blir fort ganske tydelig at Google prøver å hjelpe deg på vei så godt de kan. Du trenger bare å skrive inn ett enkelt ord i søkefeltet før Googles maskineri setter i gang med å hjelpe deg. La oss illustrere det med et eksempel! 

Å finne gode søkeord er et viktig grep i forbindelse med søkemotoroptimalisering av nettsiden din. Eller så kan det hende at du bare er interessert i søkemotoroptimalisering generelt. Men la oss i hvert fall si at du bruker søkemotoroptimalisering som et søkeord.  Google vil umiddelbart gi deg en liste med forslag til søkefraser, som ser slik ut: 

  • Søkemotoroptimalisering
  • Søkemotoroptimalisering google
  • Søkemotoroptimalisering oslo
  • Søkemotoroptimalisering kurs
  • Søkemotoroptimalisering pris
  • Søkemotoroptimalisering bok
  • Søkemotoroptimalisering bergen
  • Søkemotoroptimalisering lønn
  • Søkemotoroptimalisering nettbutikk
  • Søkemotoroptimalisering wiki

Men det stopper ikke der. I tillegg til dette vil Google presentere deg for en liste over «relaterte søk», altså foretatte søk som er relaterte til det du akkurat har søkt på. Denne listen finner du ved å scrolle ned til bunnen av siden. Denne listen ser slik ut:

  • Søkemotoroptimalisering definisjon
  • Søkemotoroptimalisering tips
  • SEO kurs
  • SEO arbeid
  • SEO-byrå
  • SEO norge
Et forstørrelsesglass

Ta en titt på Wikipedia

Gjennom hele ungdomsskolen og videregående får vi at Wikipedia ikke er en godkjent kilde igjen og igjen. Derfor er dette en kilde som mange vegrer seg for å bruke.

Men i jakten på gode søkeord, så kan faktisk Wikipedia være et nyttig verktøy. Det går naturligvis ikke like mye i dybden som Google gjør, men det er uten tvil en plattform som kan hjelpe deg litt på vei. Det eneste du trenger å gjøre, er å ta en titt på innholdsfortegnelsen til en Wikipedia-artikkel. 

Innholdsfortegnelsen på Wikipedia kan minne litt om Googles «relaterte søk». I beste fall kan den gi deg noen tips til om hvilke andre fraser du kan kombinere søkeordet ditt med!

En mann med en rosa plakat

Modifiser søkeordet

La oss igjen ta utgangspunkt i søkeordet «søkemotoroptimalisering». I noen tilfeller kan det dette søkeordet litt for vagt. Da kan det i så fall være aktuelt å legge til en modifikasjon til søkeordet – det betyr at du spisser søkeordet litt og på den måten vil du enklere komme frem til det du leter etter.

I forbindelse med søkeordet «søkemotoroptimalisering» (eller hvilket som helst annet søkeord) kan det altså være aktuelt å legge til en beskrivende frase, som gir Google en pekepinn på hvilken informasjon du er på jakt etter i forbindelse med søkemotoroptimalisering. 

Her er det viktig å huske på at søkemotoroptimalisering ofte omtales som SEO, og derfor kan det være en god idé å bytte ut søkeordet med dette. La oss si at du ønsker å lykkes med SEO, da kan du for eksempel bruke søkefrasen «god SEO».

Tre skribent med hver sin PC

Få hjelp til SEO

Hvis SEO er relativt nytt for deg, så kan det virke litt komplisert. Det vil derfor være en god idé å bruke litt tid på å sette seg inn i det før du går i gang. Men før du kommer dit, finnes det en annen løsning. Det er nemlig mulig å få hjelp til SEO!

Er du for eksempel usikker på om søkeordene du har funnet er gode nok? Da bør du ta kontakt med Din SEO. Hos oss kan du få blant annet få gratis nøkkelsordanalyse som raskt vil avdekke hvilke grep du må ta for å lykkes med valg av søkeord. Vi ser frem til å høre fra deg!