Hvordan bli synlig på Google?

I 2021 bør alle bedrifter stille seg selv følgende spørsmål: Hvordan bli synlig på Google? Økt synlighet i søkemotoren betyr at potensielle kunder enklere finner produktene og tjenestene dine. Husk at ca. 75 % av alle kjøp starter med et søk på internett.

De aller fleste bruker Google når de skal søke etter varer eller tjenester på nett. Derfor er det spesielt viktig å oppnå økt synlighet i denne søkemotoren. Jo høyere nettsiden din vises i Googles SERP (Search Engine Results Pages), altså resultatsider, jo bedre!

Men, hvordan bli synlig på Google? Veien dit kan virke komplisert og lang, noe den absolutt ikke trenger å være. Vi skal her dele noen tips med deg!

Mennesker som arbeider

1. Gjør en søkeordsanalyse og finn relevante søkeord

Noe av det første du bør gjøre når du skal starte med SEO, er en søkeordsanalyse. Hvordan bli synlig på Google ved hjelp av en analyse? Ved å bruke et verktøy som Google Analytics, kan du foreta en søkeordsanalyse og finne relevante søkeord.

Søkeord kan beskrives som ordene potensielle kunder søker på når de leter etter produktene og tjenestene du selger. Dersom noen skal kjøpe nye joggesko, søker de kanskje på «løpesko Adidas». Dersom du selger Adidas-sko, bør du implementere det aktuelle søkeordet på nettsiden din.

Uten relevante søkeord, kan ikke Google koble søket opp mot siden din. Du kan inkludere relevante søkeord i alt fra produkttekster til forsidetekst. Et annet tips er å ha en egen bedriftsblogg.

Det er viktig å ikke overdrive bruken av søkeord. Overdreven bruk kalles gjerne for «keyword stuffing», og kan ha motsatt effekt. Google kan betrakte siden din som «spammete», noe som ikke vil resultere i bedre ranking. En grei huskeregel er at rundt 1–2 % av ordene i teksten er søkeordet.

Byggeklosser

2. Publiser kvalitetstekst på bedriftsbloggen

En bedriftsblogg er den perfekte plattform for deling av innhold. Her kan du enkelt skrive blogginnlegg som bygges opp rundt spesifikke søkeord.

Dersom du ønsker å rangere på søkeordet «løpesko Adidas», kan du for eksempel skrive en artikkel med overskriften «Slik velger du riktige løpesko fra Adidas». Pass på at artiklene er informative og av god kvalitet. Google legger merke til hvorvidt brukerne engasjerer seg i innholdet ditt eller ikke.

Med en blogg kan du tiltrekke mye organisk trafikk til nettsiden din, uten direkte kostnader. Dette er et fint alternativ til Google-annonser, som altså koster penger.

Din Gruppen

3. Mobilvennlig innhold

Google prioriterer mobilvennlige nettsider. Hvordan bli synlig på Google ved hjelp av mobilvennlige løsninger? Du bør blant annet sørge for korte og lettleste avsnitt. Husk at avsnitt vil se mye lengre ut på mobilskjermen enn på desktop.

Foruten lettlest og mobilvennlig tekst, bør selve nettstedet være på en mobilvennlig plattform som WordPress. Nettsiden skal optimalt sett tilpasses enheten til brukeren.

SEO

4. Ikke glem alternativ bildetekst (alt-tekst)

Hvordan bli synlig på Google sine bildesøk? Jo, ved hjelp av alt-tekst, også kjent som alternativ bildetekst. Dette er beskrivende tekst som gjør at besøkende på nettsiden enklere kan tolke bildenes innhold.

Du kan legge inn alt-tekst direkte gjennom WordPress og andre publiseringsverktøy. Med alt-tekst kan du sikre at bildene dine vises i Google sine populære bildesøk.

En mappe med nettsider

5. Interne og eksterne linker

Et siste SEO-tips er å bruke linker på nettsiden. På din egen nettside kan du med fordel lenke til andre undersider på nettstedet ditt.

Det kan også være lurt å lenke til autoritetssider fra nettsiden din – som for eksempel tidsskrifter, aviser eller leksikon. Du kan også ha gjesteblogginnlegg på pålitelige nettsteder, og lenke til din egen nettside fra disse.

Google analyserer lenkene, og ser om siden din tilknyttes seriøse sider. Gjør den det, vil nettsiden din oppfattes som mer autoriær og av høy kvalitet.

Din Gruppen

Bli mer synlig på Google med vår hjelp!

Hvordan bli synlig på Google? Det finnes mange metoder, inkludert søkeordsanalyser, linking, alt-tekst, blogginnlegg og mobilvennlige løsninger.

Dersom du er usikker på hvordan du skal sette i gang, kan DinSEO.no hjelpe deg. Vi har lang erfaring med SEO. Kontakt oss i dag og motta 500 ord SEO-tekst gratis!