Hvordan bli raskere indeksert av Google?

Med mindre du ønsker at nettsiden din skal være mer eller mindre usynlig på nettet, er du avhengig av å bli indeksert av Google.

Det finnes imidlertid ingen fasit på hvor lang tid det vil ta å bli indeksert av Google. I bunn og grunn handler det om hvor mye arbeid du legger i det. Hvis du er heldig kan det ta i underkant av en måned, men det forutsetter at du jobber for det.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan sørge for at nettsiden din blir raskere indeksert av Google. Vi har mange gode tips, og noen av dem ønsker vi å dele med deg nå!

Folk som lager sjekkliste

1) Lag en god strategi

Før du oppretter en nettside, er det viktig at du setter deg ned og lager en god strategi. Tenk over alle detaljene som inngår i en nettside, og finn ut hvordan du ønsker å drive nettsiden din.

Høres det ut som at vi prøver å snakke deg fra å opprette en nettside? Det er absolutt ikke det vi prøver på. Vi sier det fordi en god strategi er viktig, og kan øke sjansen for å bli raskt indeksert av Google. 

En god strategi bør inneholde blant annet en slagplan for hvordan du skal sørge for at nettsiden din har en god struktur til enhver tid.

Lenkebygging

2) Link til deg selv, og link til andre

For å bli raskere indeksert av Google bør du umiddelbart begynne å linke til deg selv (også kalt internlenking).

Men det er viktig at du ikke bare linker til deg selv. I tillegg bør du linke til andre nettsider. Hensikten med dette er ikke å sende leserne bort fra nettsiden din, men til å motivere eieren av nettsiden du linker til å gjengjelde tjenesten og linke tilbake til deg.

Tekstdokument

3) Søk på nettsiden din i Google

For mange er dette litt flaut, men for å bli raskere indeksert av Google kan det altså hjelpe å søke på sin egen nettside i Google. Du kan også be venner og familie om å hjelpe deg med dette. 

Google ser ikke at det er du selv som står for økningen i søkefrekvensen; de ser bare at søkefrekvensen øker og det fører til at de ønsker å holde et ekstra øye med deg.

En dame som viser frem et dokument

4) Del nettsiden din på sosiale medier

Dette er sjeldent like flaut som å søke på sin egen nettside i Google, men for mange er det likevel noe som sitter ganske langt inne. Men ikke vær redd for å dele nettsiden din på andre sosiale medier.

Om du vil opp og frem, er du nødt til å fortelle folk at nettsiden din eksisterer. Og det skal godt la seg gjøre å finne en bedre plattform å gjøre det på i 2022 enn sosiale medier!

Bruk av ulike verktøyer

5) Bruk ulike Google verktøy

Ønsker du å bli raskere indeksert av Google kan det også være en god idé å bruke ulike Google verktøy. 

Google har utviklet en rekke verktøy, og flere av dem vil være til stor hjelp for deg og andre i samme situasjon:

  • Google Min Bedrift – legg inn informasjon om nettsiden din (for eksempel lenke, adresse og åpningstider), og så vil bedriften din dukke opp i søkeresultatene på Google Søk og Google Kart.
  • Google Search Console – finn ut om nettsiden din eller noen av nettsidens undersider er indeksert av Google. Dette verktøyet hjelper deg å se hva du har gjort riktig, og hva du eventuelt bør endre på for å oppnå et bedre resultat.
  • Google Analytics – finn ut hvor mange som besøker siden din og bli litt bedre kjent med dem. Hvor lenge de er på siden din og hvilket sted de kommer fra, er noe av det Google Analytics kan hjelpe deg å finne ut.