Hvor mye koster Adwords?

Adwords (også kjent som Google Ads) er et annonsesystem for SEO hvor en kan by på søkeord. Hensikten er å gjøre seg synlig på Google for relevante målgrupper, og få dem til å besøke din nettside.

Som all markedsføring så koster en annonse gjennom Adwords penger. Det er derimot ikke noen fast sum du betaler. Prisen avhenger helt av en rekke faktorer. Og det avhenger også av hvor mye du selv mener det er greit å bruke på annonsering.

Det kan være fristende å spare penger på Adwords ved å gjøre alt selv. Men om ikke du eller noen andre i bedriften har kompetanse, interesse eller tid til å jobbe med dette, kan det være lurt å involvere profesjonelle. Det du tjener på det vil veie opp for kostnadene knyttet til det.

I denne artikkelen skal vi se på hvilke faktorer som påvirker hvor mye Adwords koster. Og vi skal se på hvilke priser som er vanlige hos byråer som tilbyr hjelp til markedsføring gjennom Adwords.

Mann som underviser

Pris for Google Adwords annonser

Prisen for en Google Adwords annonse er vanskelig å forutsi eksakt. Totalsummen du betaler for det påvirkes av en rekke faktorer.

En ting du betaler for er arbeidet med selve annonsen. Med mindre du gjør dette selv, så skal et reklamebyrå eller en tekstforfatter skrive selve annonsen for din bedrift. Dette kan du gjøre selv. Men det er vel verdt pengene å la profesjonelle ta seg av den delen.

Det andre du betaler for er at Google skal føre trafikk til din nettside. Her betaler du klikkpris. Denne klikkprisen påvirkes av en rekke faktorer. Blant annet konkurranse om aktuelle søkeord. Og hvor mange søkere det er som går inn på din Adwords annonse – altså popularitet.

Adwords annonser med kvalitetsinnhold relevant til brukeren får som regel lavere klikkpris. Så om du ønsker en rimeligere pris over tid på Google, kan det lønne seg å betale for kvalitetsinnhold til din annonse på Adwords.

En mann med stolpediagram

Hva koster hjelp til Google-annonsering?

Hjelp til Google-annonsering er rett valg for deg om du ønsker at den totale summen for en Adwords annonse skal være så rimelig som mulig. Profesjonelle tekstforfattere og markedsføringsbyråer kan gi din bedrift en annonse av god kvalitet. Annonser som er relevante for søkerens behov og ønsker.

Prisene hos ulike byråer som tilbyr hjelp til Google-annonsering er varierende. Også her er det flere faktorer som påvirker prisen. En faktor er hvor mye du er villig til å bruke for hjelp til annonseringen på Google. Men husk at det du er villig til å betale, vil påvirke kvaliteten du får tilbake.

En estimert sum som går igjen er pakker mellom 3900,- til 14 000,- per måned. Disse prisene påvirker hvor mange timer med hjelp per måned byrået vil sette av til din annonse. Samt hvilke tjenester som inngår i pakken.

Mennesker med puslebrikker

Motta gratis hjelp i 1 uke!

Som vi har sett så påvirkes prisen for Adwords av en rekke faktorer. Men til syvende og sist er det du som velger hvor mye du er villig til å betale for annonsering på Google.

Innhold av kvalitet og relevans for søkeren får en rimeligere klikkpris, da Google sitt hovedformål er å knytte søkeren til det innholdet han eller henne blir mest fornøyd med. Så om du vil betale mindre per klikk over tid, er det en god investering å betale for godt innhold i annonsen.

Trenger du hjelp til Adwords annonsering? Vi tilbyr gratis hjelp i 1 uke. Med gratis hjelp til oppsett av kontoen, 5 annonser og 1 uke med optimalisering.