Hva står SEO for?

Når man driver sin egen bedrift, er det mye man er nødt til å tenke på. Hva gjør man for å tiltrekke seg flere kunder? Hvordan går man frem for å øke bedriftens synlighet? Hva bør man gjøre annerledes for å øke salget? Alle disse spørsmålene kan besvares med tre bokstaver: SEO. Men hva står SEO for?

SEO er et uttrykk man ofte hører i forbindelse med markedsføring. Men til tross for det, er dette faktisk et uttrykk som er viktig for ulike bransjer. Hva bedriften tilbyr, spiller veldig liten rolle. SEO er viktig uansett!

Det er imidlertid ingen selvfølge at du som leser har markedsføringsbakgrunn, så det er ikke sikkert at du er kjent med dette begrepet. Da bør du lese fortsette å lese, for i denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på SEO-begrepet.

En CV

SEO er en forkortelse

SEO er en forkortelse for det engelske uttrykket «search engine optimalization». Det vil si at dette begrepet er et lånord fra engelsk.

Men det kommer imidlertid ikke som en bombe på noen av oss, siden det norske språket låner ord fra engelsk titt og ofte. 

Personer som samarbeider

SEO på norsk

SEO er som nevnt en forkortelse for det engelske uttrykket «search engine optimalization». Til tross for at denne forkortelsen både er akseptert her til lands og blir benyttet av mange, så skal det sies at vi også har et eget uttrykk på norsk. 

Dersom vi oversetter «search engine optimalization» til norsk, så får vi ordet «søkemotoroptimalisering». Med det sagt, så kan både SEO og søkemotoroptimalisering brukes. Det er like vanlig å bruke forkortelsen som det er å bruke det norske uttrykket.

Forstørrelsesglass

Hvorfor er SEO viktig?

Man får stadig høre at SEO er viktig. Om du driver en bedrift innenfor en hvilken som helst bransje, så blir du anbefalt å investere i SEO. Men hva er egentlig grunnen til det?

SEO handler om å optimalisere bedriftens nettside slik at nettsiden får høyere rangering i søkemotorene. På lang sikt vil det gi nettsiden flere treff som blir til kunder, som igjen blir til salg. Det er med andre ord et nyttig verktøy for alle bedrifter.

For at SEO skal ha ønsket effekt, er det imidlertid en forutsetning at det brukes på riktig måte. Hvis noe annet er tilfellet, så kan det i stedet ha motsatt effekt. Dårlig SEO kan altså bidra til å minimere antall kunder i stedet for å øke det.

Et håndtrykk

Få hjelp til SEO!

Trenger du hjelp til SEO? Da har du kommet til riktig sted. Det er nemlig noe Din SEO kan hjelpe deg med! Uansett hva det gjelder, så kan du spørre oss om det. Din SEO kan hjelpe deg med alt innenfor SEO! 

Om du føler at SEO-arbeidet ditt ikke fører noen vei, så kan Din SEO hjelpe deg ut av knipen. Din SEO tilbyr både SEO-analyse og nøkkelordsrapport til alle våre kunder. Men det stopper ikke der; Både SEO-analysen og nøkkelordsrapporten er helt gratis!

Trenger du hjelp til SEO, så er Din SEO her for deg. Du trenger ikke nøle et eneste sekund til! Send oss en mail i dag, og så kommer vi frem til en løsning på SEO-problemene dine sammen!