Hva koster lokal SEO?

Det er ingen selvfølge at Google skjønner at du kun tilbyr varer og tjenester innenfor et avgrenset geografisk område. Om dette er tilfellet, så er du nødt til å si tydelige signaler for å forsikre deg om at Google skjønner det.  

Lokal SEO er kanskje mest aktuelt for bedrifter som ikke har som mål å nå ut til hele Norges eller verdens befolkning med varene og tjenestene sine. Men selv om du driver virksomhet på et lite tettsted, så er god SEO viktig, og det er her lokal SEO kommer inn i bildet. 

Både SEO og lokal SEO er to kjempestore emner, og en annen ting disse har til felles er at emnene fører til mange spørsmål, for eksempel hva koster lokal SEO? Det er kanskje noe av det folk er mest nysgjerrig på når det gjelder lokal SEO og SEO generelt.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på lokal SEO og hvordan det fungerer i praksis. Vi skal svaret på spørsmålet som ble stilt ovenfor, nemlig hva koster lokal SEO?

Forstørrelsesglass

Hva er lokal SEO?

Hvis du driver en virksomhet i for eksempel Lyngdal – uten en tilhørende nettbutikk – så nytter det ikke at virksomheten markedsføres til en person i Alta. Sannsynligheten for at vedkommende fra Alta kjører forbi Lyngdal i nærmeste fremtid, er relativt laber.

Markedsføring av en virksomhet basert i Lyngdal vil altså ikke ha noe for seg dersom mottakeren er bosatt i Alta. Du er ganske enkelt nødt til å drive markedsføring rettet mot lokalbefolkningen i Lyngdal for at markedsføringen skal ha ønsket effekt, og det er det lokal SEO handler om.

Fire personer som samarbeider

Lokal SEO i praksis

Som nevnt er det ingen selvfølge at Google forstår at dine varer og tjenester kun tilbyr til forbrukere innenfor et bestemt geografisk område. Det er ditt ansvar å gi Google tydelige signaler om dette – kanskje gjentatte ganger – til søkemotoren til slutt plukker det opp.

Det kan dog være enklere sagt enn gjort, særlig hvis du ikke har helt kontroll på SEO generelt. SEO er et omfattende tema, og som et undermne av SEO, er lokal SEO intet unntak.

Men når du først har funnet ut hvordan det gjøres, så er det ikke så vanskelig som det kan virke til å begynne med. Lokal SEO går ut på å optimalisere nettsiden din slik at Google skjønner at dette er en lokal virksomhet. Dette gjøres ved å bruke for eksempel sidetitler og metabeskrivelser viser hvor virksomheten ligger og drives.

To personer som lager sjekkliste

Hva koster lokal SEO?

Hvis du skriver inn «lokal SEO pris» i søkefeltet på Google, så ser man at det er nesten 2 millioner treff på akkurat denne søkefrasen. Dette er med andre ord noe folk er ekstremt nysgjerrige på.

Så hva koster lokal SEO? På dette spørsmålet har vi ikke noe annet enn verdens kjedeligste svar å gi, og det er rett og slett at prisen kan variere

Oppdrag som omhandler lokal SEO kan være både store og små, alt ettersom hva den aktuelle virksomheten ønsker, og det er oppdragets omgang som i hovedsak bestemmer prisen. 

Prisen kan også variere fra tilbyder til tilbyder. Her er det viktig å huske at det billigste ikke alltid er det beste. Noen ekstra tusenlapper kan faktisk bety mye høyere kvalitet på arbeidet – så lenge du tør å satse.

Et håndttrykk

Få hjelp til SEO

I forbindelse med SEO kan man altså skille mellom SEO og lokal SEO. Til å begynne kan begge deler virke relativt vanskelig, men når du først har klart å knekke koden, så er det ikke fullt så vanskelig.

Føler du at du står litt fast i arbeidet med enten SEO eller lokal SEO? Hos Din SEO kan du få hjelp til litt av hvert – for eksempel en gratis analyse som forteller deg hva du til stadighet gjør galt og hva som skal til for å få det til å snu. Kontakt oss i dag!