Hva er indeksering?

Har det gått noen måneder siden du utviklet en egen nettside til bedriften? Kanskje har du frem til nå opplevd noe økt trafikk i perioder, men samtidig er det tydelig at det ikke har tatt helt av enda. Da venter du nok i spenning på dagen hvor Google indekserer nettsiden din!  

At det kan ta tid å bli indeksert av Google, er noe alle bedrifter er nødt til å belage seg på. Det dukker opp nye nettsider på Internett hver eneste dag, og selv om Google jobber kontinuerlig med indeksering, så er det lite sannsynlig at en splitter ny nettside vil dukke opp på Google med en gang. I realiteten vil det nok ta en liten stund. 

Det er imidlertid ikke alle som vet hva det betyr å bli indeksert av Google, så i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på det. Hva er indeksering? Det er egentlig et litt interessant spørsmål!

Et forstørrelsesglass

Indeksering definisjon

Google er bygget opp av algoritmer, og disse algoritmene driver med systematisk surfing av nettet. Man kan også si at algoritmene crawler Internett.

En av hovedoppgavene til disse algoritmene er å finne nytt innhold som kan lagres i Googles database. Når nytt innhold lagres i Googles database, så blir det indeksert.

Når en person søker etter noe på Google, er det sin egen database Google tar utgangspunkt i når de utformer søkeresultatene som dukker opp på skjermen.

Når en nettside blir indeksert av Google, så er det altså sjansen større for at nettsidens innhold vises i Googles søkeresultater. Om det å bli indeksert av Google er et mål, så er det viktig at nettsidens innhold er av god kvalitet.

Personer som lager sjekkliste

Hvor lang tid tar det å bli indeksert av Google?

Å bli indeksert av Google er ingen enkel oppgave. Hvor lang tid det tar å nå målet, vil også variere i veldig stor grad.

For mange kan det virke vanskelig å bli indeksert av Google, men man er rett og slett nødt til å jobbe for det. Det er det det i bunn og grunn handler det om.

Vi kan ikke gi deg en mirakeloppskrift på hvordan bli indeksert av Google, men det vi kan si er at du har muligheten til å påvirke dette i mye større grad enn du tror.

Det finnes mange eksempler i forbindelse med indeksering av Google. Noen har rapportert inn at de har blitt indeksert av Google innen måneden var omme, men det finnes også rapporter på at indekseringen har latt vente på seg i ca. 6 måneder.

En lyspære som lyser

Tips til å bli raskere indeksert av Google

For å lykkes med nettsiden din, er du mer eller mindre avhengig av å bli indeksert av Google. Ellers blir det som at nettsiden din ikke eksisterer i det hele tatt. 

Hvis du er relativt ny i gamet, er du kanskje ikke helt sikker på hvordan du skal gå frem for å bli indeksert av Google. Her er noen tips som ikke bare vil hjelpe deg å bli indeksert av Google, men som også vil hjelpe deg å bli raskere indeksert av Google! 

  • Sørg for at strukturen på nettsiden din er god!
  • Hvis du har en blogg, er det viktig å oppdatere den jevnlig.
  • Hyppig bruk av internlenking.
  • Ikke vær redd for å dele nettsiden din på sosiale medier!
  • Link til andre nettsider, så vil kanskje nettsidene linke tilbake til deg.
  • Søk på nettsiden din i Google – få hjelp av andre, men gjør det selv også!
  • Opprett «Google Min Bedrift»
  • Bruk Google Search Console
  • Bruk Google Analytics