Hva betyr søkemotoroptimalisering? 

Søkemotoroptimalisering eller SEO betyr at du gjennom ulike aktiviteter øker nettsidens synlighet i søkemotorer som Google. Dette er viktig om målgruppen skal klikke seg inn på nettopp din nettside, og ikke konkurrentenes.  

Her ser vi nærmere på hva søkemotoroptimalisering innebærer, og hva det betyr for bedriften din! 

Hva er en søkemotor? 

En søkemotor kan betraktes som en søketjeneste på nett. Ved å oppgi søkeord i søkefeltet, vil søketjenesten returnere relevante treff. Dette vil typisk være nettsider som inneholder de aktuelle søkeordene, og som anses som relevante av søkemotoren.  

Søkemotorene har en rekke algoritmer som avgjør hvilke nettsteder som vises øverst i søketreffene. Som regel er dette de nettsidene som tolkes som mest relevante, anerkjente, sikre og brukervennlige.   

Noen eksempler på populære søkemotorer er Google, DuckDuckGo og Bing. Spesielt Google er populær, og den søkemotoren som oftest omtales i forbindelse med søkemotoroptimalisering. 

Hva menes med søkemotoroptimalisering? 

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å utføre aktiviteter som gjør at søkemotorene prioriterer nettsiden ens i søketreffene. Det vil si at nettsiden vises blant de øverste treffene i søket.  

For å få dette til, må man gjøre slik at algoritmene kan tolke nettsiden og dens innhold som relevant. I den forbindelse er implementering av relevante søkeord et viktig tiltak. Det samme gjelder lesbarhet, sidestruktur og bruk av metabeskrivelser og -titler.  

SEO-tiltak kan gjøres både på og utenfor egen nettside. Metodene er mange, og noen er såpass avanserte at man ikke kan utføre dem uten fordypning, kurs eller hjelp fra et SEO-byrå. 

Hva betyr søkemotoroptimalisering for bedriften din? 

Søkemotoroptimalisering betyr mye for den enkelte bedrift, ettersom det kan medføre mer trafikk til nettsiden. Formålet med bedriftens nettside er tross alt å tiltrekke, engasjere og konvertere.  

Med flere besøkende på nettsiden, kan du også regne med flere betalende kunder. Dette vil igjen ha innvirkning på virksomhetens omsetning. Det å være synlig i søkemotoren vil også bidra til at merkevaren blir bedre kjent, og kan ha positive ringvirkninger.  

Dersom du investerer penger i SEO-hjelp, enten det er innholdsproduksjon eller teknisk SEO, kan du regne med høy Return on Interest (ROI). Det betyr at du kan regne med god avkastning på investeringen!  

Er synlighet mulig å oppnå på andre måter? 

Ja! Dersom du ønsker at nettsiden skal være synlig i søkemotoren, kan du også vurdere søkemotormarkedsføring (SEM). Dette betyr at du betaler for annonseplass i søkemotoren. Annonsen vises for utvalgte søkeord du ønsker å rangere på.  

Så snart du slutter å betale for annonseplass, vil synligheten gå tilbake til slik den var tidligere. SEM kan være effektivt og gir kjappe resultater, men det kan også være dyrt å betale for synlighet på de mest populære søkeordene. Disse er det stor konkurranse om!  

Få hjelp av et SEO-byrå 

Nå som du vet hva søkemotoroptimalisering betyr for bedriften din, ønsker du kanskje å sette i gang med SEO selv. Om du ikke har tid eller lyst til å gjøre SEO-arbeidet selv, kan Din SEO hjelpe deg. 

Vi har mange års erfaring med SEO, og har hjulpet mange norske bedrifter til å bli mer synlige på nett. Ta kontakt om også du ønsker hjelp!