Hastighetsoptimalisering – en guide! 

Hastighetsoptimalisering er en viktig del av prosessen når du driver med SEO-arbeid på nettstedet ditt. Tiltak som det å bytte webleverandør eller å komprimere store bildefiler, kan bidra til at siden laster raskere enn før.  

Her kan du lære om grunnleggende optimalisering av nettstedets hastighet, og hvorfor dette er så viktig! 

Hva er hastighetsoptimalisering? 

Hastighetsoptimalisering er en fellesbetegnelse for ulike tiltak man gjør i den hensikt å øke nettstedets lastehastighet. Nettsider som laster tregt er lite brukervennlige, og det er derfor hensiktsmessig å sørge for at den laster raskest mulig. Dette er også bra med tanke på SEO.  

Ved SEO, altså søkemotoroptimalisering, gjør man en rekke tiltak for at nettstedet skal bli prioritert av Google i søketreffene. Siden søkemotoren har som mål å vise brukervennlige og relevante treff, er nettopp hastighetsoptimalisering viktig å huske på. 

Hvordan få en lynrask nettside? 

Det er utallige grunner til at nettsted kan være trege. Vi kan for eksempel nevne tung grafikk og hostingtjenester av lav kvalitet. Siden årsakene er mange, er de aktuelle tiltakene likeså. Her er en oversikt over tiltak man kan gjøre for å oppnå en rask nettside:  

  • Komprimer bilder 
  • Minimaliser koden 
  • Fjern unødvendige funksjoner 
  • Benytt kompatible skript  
  • Prioriter filsammenkobling 
  • Sørg for at siden har caching 
  • Bytt til en webleverandør som leverer raske og effektive hostingtjenester 
  • Optimaliser databasen 
  • Oppdater nettsiden jevnlig 
  • Pass på at siden er mobilvennlig!  

Vi anbefaler å først finne ut hvorfor nettsiden din er treg. Da kan du enkelt velge målrettede tiltak som bidrar til raskere lastehastighet. Er det for eksempel store bilder som er årsaken til at siden laster tregt? Da trenger du ikke å bruke tid og penger på optimalisering av databasen. 

Optimalisering av hastighet og annen SEO 

I forbindelse med SEO er hastighetsoptimalisering en viktig faktor. Men en rask nettside vil ikke nødvendigvis bli synlig bare fordi den er rask. Du bør derfor kombinere ulike former for SEO, slik at siden blir både sikker, relevant, brukervennlig og rask.  

Et tips er å kombinere tiltak som sikkerhetstiltak (f.eks. SSL-kryptering), bruk av SEO-innhold med relevante søkeord, godt UX-design og hastighetsoptimalisering. SEO er et bredt fagfelt, og omfatter både teknisk SEO, off-page SEO og on-page SEO.  

Jobber du litt med alle disse, vil Google med stor sannsynlighet sørge for at siden din rangerer bedre i søketreffene. Merk deg imidlertid at SEO kan være tidkrevende, og at du må jobbe jevnt og trutt med det for at resultatene skal bli best mulig. 

Sliter du med synlighet i Google? 

Søkemotoroptimalisering er et omfattende felt, og mange er usikre på hvordan de går frem. Det kan dessuten være vanskelig å finne tid og ressurser til å ta seg av jobben selv. Om bedriftens nettside ikke rangerer godt nok i Google, finnes det heldigvis hjelp å få.  

Din SEO tilbyr et bredt spekter av SEO-tjenester til små og store bedrifter. Vi leverer blant annet innhold som er optimalisert for relevante søkeord. Eller trenger du kanskje hjelp med en søkeordsanalyse?  

Kontakt oss i dag, og la oss legge en SEO-strategi for bedriften din!