Gratis SEO-tips 2021

Ønsker du noen gratis SEO-tips som kan gi nettstedet økt synlighet i 2021? Over 60 % av alle markedsførere er enige om at SEO er avgjørende for å lykkes med markedsføring på nett. Mange bedrifter vier gjerne over 40 % av markedsføringsbudsjettet til nettopp SEO-tiltak.

SEO-tips kan endre seg noe fra år til år. Når verden og Googles algoritmer endrer seg, må du også tilpasse deg nye SEO-metoder. Noen av våre gratis SEO-tips for 2021 har du nok kjennskap til allerede. Det har imidlertid også dukket opp nye SEO-trender i år!

Mennesker som bygger nettside

1. Unngå «keyword stuffing»

De siste årene har søkeordstrategier endret seg mye. For noen år siden var det populært med såkalt keyword stuffing, noe som går ut på å fylle innholdet med flest mulig søkeord. Problemet med dette er at innholdet fort kan virke «spammete» og lite engasjerende.

Samtidig blir Google smartere og smartere. I 2021 kan du faktisk risikere at keyword stuffing gjør siden din mindre synlig. Google forsøker alltid å vise mest mulig relevant innhold for brukerne.

Et viktig gratis SEO-tips i 2021 er derfor å unngå overdreven bruk av søkeord. Benytt gjerne et bredt spekter av søkeord, og flett dem best mulig inn i teksten.

Teksten bør ha naturlig flyt! Google bruker BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers). Dette er en form for kunstig intelligens som tar hensyn til at søkeord skal være i en naturlig kontekst. Målet er at brukerne skal få treff på kvalitetsresultater.

Mann med forstørrelsesglass

2. SEO-strategi i 2021: Brukeropplevelse i fokus

Googles «Core Web Vitals» er et begrep som inkluderer tre forskjellige måleparametre. Sammen vil disse parametrene fortelle noe om hvor brukervennlig en nettside er. Både stabilitet, innlasting og interaktivitet måles.

Det er forventet at Google vil begynne å kombinere Core Web Vitals med andre brukerrelaterte faktorer. Vi kan for eksempel nevne sikkerhet, HTTPS-sikkerhet og mobilvennlighet. Det vil med andre ord bli økt fokus på brukeropplevelse.

Et av våre beste gratis SEO-tips i 2021 er å bruke utvidelser som Google Search Console. Med denne utvidelsen kan du sjekke hvordan nettsiden din gjør det med tanke på Core Web Vitals.

SEO

3. Gratis SEO-tips 2021: Bruk long-tail søkeord

Det er forventet at Google vil gjøre det enklere for brukerne å få mer dekkende treff på spesifkke emner. Søker man for eksempel på «treningsutstyr hjemme», kan du også få treff på relevante underkategorier. Dette kan for eksempel være «plassbesparende hjemmegym inspirasjon» osv.

Brukerne skal med andre ord få et mer bredt spekter av relevante treff i SERP (Search Engine Results Pages). Det vil antageligvis kunne bli vanskeligere å rangere høyt på generelle søkefraser. Samtidig mener mange at det vil bli enklere å rangere godt på long-tail-søkeord.

Et gratis SEO-tips for 2021 er derfor å fokusere med på long-tail-søkeord. Dette er lengre og mer speisifkke søkeord.

Datamaskin

4. Oppnå «featured snippets» i Google

Featured snippets er Googles fremhevede treff i SERP. Enkelt forklart er dette typisk det øverste treffet når du søker på noe i søkemotoren. Målet med featured snippets er å besvare brukerens spørsmål med en gang.

Med featured snippets kan bedriften din oppnå mye verdifull synlighet i søkemotoren. Det finnes flere måter å øke sannsynligheten for at innholdet vises som en featured snippet:

  • Tabeller
  • Lister
  • Lag innhold som fokuserer på å besvare spørsmål (FAQ eller lignende)
  • Sørg for at spørsmål besvares med kvalitetssvar
  • Lag innhold av høy kvalitet
  • Besvar spørsmål i dybden
Datamaskin

5. Google SEO-tips: Ikke glem interne linker

Såkalt «link building» er en av nøklene til å lykkes med styrking av nettstedets omdømme. Eksterne lenker er viktige, men også interne! Googles crawlere oppdager og undersøker innhold ved å følge lenker, og bedømmer hvorvidt de er relevante for søket.

Et av våre gratis SEO-tips i 2021 er derfor å lenke til andre sider på nettstedet ditt i innholdet du deler. Sørg imidlertid for at siden du lenker til er av god relevans! Ifølge undersøkelser opplever mer enn 50 % av dem som driver med markedsføring at link building er effektivt.

Analyseresultat

Trenger du flere gratis SEO-tips i 2021?

De fleste bedrifter har et ønske om at nettstedet skal rangere høyt i Google. Dette vil tiltrekke flere besøkende til nettstedet, og dermed også kunne gi flere konverteringer. Det finnes mange SEO-metoder, og det dukker opp nye SEO-tips årlig.

Blant våre gratis SEO-tips for 2021, har vi blant annet sett på viktigheten av long-tail-søkeord og brukeropplevelse. SEO-vennlig innhold på nettstedet er fortsatt blant de mest effektive formene for SEO.

Trenger du hjelp med SEO eller vil ha flere gratis SEO-tips for 2021? Da kan vi i Din SEO hjelpe deg. Vi har lang erfaring med søkemotoroptimalisering, og holder oss oppdatert på de siste SEO-metodene. Målet vårt er at nettstedet ditt skal rangere øverst i Google.

Kontakt oss i dag, og motta 500 ord gratis!