Gode tips for de som vil starte en blogg

Det å starte sin egen blogg kan være en forvirrende opplevelse, men ved hjelp av god planlegging kan du raskt oppnå suksess. Derfor har vi samlet noen gode tips til deg som vil lansere din egen blogg i dag. En god blogg kan nemlig bli langt mer enn en hobby, og det finnes en rekke suksesshistorier der blogging har blitt lukrativ virksomhet. 

Så hvordan kan du få en legge best mulig til rette for en suksessfull blogg? Det er nettopp dette vi skal se på i dag. Her har vi samlet noen smarte grep du bør ta dersom du ønsker å komme godt i gang med bloggen din. 

CV på enhet

Velg en nisje

Det dukker stadig opp nye blogger på nett, noe som har gjort det svært viktig å velge en bestemt nisje. På denne måten kan du optimalisere innholdet ditt med SEO, men du også kan etablere autoritet på et bestemt emne. Dette øker sannsynligheten for at noen kommer til din blogg for å finne relevant informasjon om din nisje. 

Her finnes det riktignok en rekke nisjer å velge fra,men det er viktig at du velger noe du faktisk liker. Det å skrive innhold om et emne du egentlig ikke har noe til felles med, kan fort bli kjedelig. Du bør også sikre deg at nisjen er stor nok til at bloggen din kan skaleres etterhvert som du oppnår mer trafikk. 

Legger til objekter

Er det mulig å tjene penger på det?

En viktig del av det å bygge opp en solid blogg er muligheten til å tjene penger. Derfor er det viktig at du velger emner og nisjer hvor det er mulig å gjøre nettopp dette. Her kan det handle om at du kan selge reklame for ulike produkter, selge noe selv eller henvise til noen som gjør det. 

Her kan det være lurt å gjøre de nødvendige undersøkelsene før du starter på bloggen din. Det vil være en kjedelig overraskelse å finne ut at det ikke er mulig å tjene penger på noe etter at man allerede har lagt ned innsatsen. 

Samarbeid

Velg en skalerbar plattform

Det finnes utallige plattformer for deg som lansere din egen blogg, men dette er noe du bør velge med omhu. Mange gratisløsninger er nemlig svært lite skalerbare og kan fort bli en hindring for din suksess. Du bør derfor tenke langsiktig og velge en plattform som er godt egnet for blogger med økende trafikk. Her kan WordPress være et godt utgangspunkt som verken er spesielt vanskelig eller koster mye. 

Forstørrelsesglass

Lag en plan

Kontinuitet er viktig for at nettsiden din skal oppleve suksess, og en innholdsplan er derfor viktig. Her bør du lage en plan for hvor ofte du skal publisere innhold på bloggen, hva det skal handle om – og deretter finne relevante nøkkelord for dette emnet.

På denne måten kan du kontrollere fremgangen på en god måte, og justere innholdsplanen ettersom du oppnår bedre SEO og trafikk. Tross alt er det en blogg du ønsker å lage, så du bør derfor være opptatt av organisk trafikk som er et resultat av god SEO. Du bør undersøke planen din jevnlig slik at du alltid er sikret det mest relevante innholdet.