Er en raskere nettside bra for SEO? 

Ja! Med en raskere nettside kan du potensielt også oppnå bedre rangering i søkemotorer som Google. I dagens samfunn forventer surfere på nett at resultatene søkemotoren returnerer er både relevante, sikre, brukervennlige og raske.  

Her forklarer vi deg hvordan du får en raskere nettside, og hvorfor det er så viktig for bedriftens synlighet på nett. 

Raskere nettside og SEO – slik henger det sammen! 

Den kanskje største utfordringen med trege nettsider, er at de i lavere grad prioriteres av Google. Eller sagt med andre ord: Siden vil ikke rangere like godt i søkemotorens treffliste, og dermed bli mindre synlig.   

For Google er det nemlig ikke bare viktig å vise treff som er relevante. Det er også viktig at sidene er brukervennlige og raske, da det er dette brukerne ønsker når de googler noe. Laster siden tregt, vil den derfor rangere dårlig – selv om innholdet er bra. 

Hvordan få en raskere nettside? 

Det finnes mange årsaker til at en nettside kan være treg. Derfor finnes det også mange potensielle løsninger på problemet! Her er noen generelle tips for hvordan du gjør nettsiden din raskere:  

  • Komprimer grafiske elementer og bilder som tar mye plass 
  • Sjekk om hostingtjenesten du bruker har god nok hastighet. Hvis ikke – bytt! 
  • Betydelig bruk av web-fonter kan tynge nettsiden og gjøre at den laster tregt. Dette skyldes at et økt antall HTTP-forespørsler må sendes til eksterne ressurser. 
  • Vurder databaseoptimalisering for å sikre at siden raskt kan finne nødvendige data 
  • Unngå unødvendig funksjonalitet på siden – slett overflødige plugins 

 

Finn ut om nettsiden din laster tregt 

Er du usikker på om nettsiden din er for treg? Det finnes mange verktøy og tjenester på nett som lar deg sjekke nettsidehastigheten din med et par klikk. Google har blant annet verktøyet PageSpeed Insights, som også brukes flittig av webutviklere.  

Med PageSpeed Insights kan man sjekke for raskt siden laster på ulike enheter, inkludert desktop og mobil. Man kan også se konkrete forslag til hva som kan gjøres for å få nettsiden til å laste raskere. 

Andre SEO-tiltak er også viktige 

En raskere nettside er utvilsomt bra med tanke på SEO. Samtidig holder det ikke at nettsiden din kun er rask. Vel, i hvert fall ikke om du ønsker god rangering i søkeresultatene!   

Vi har blant annet nevnt at sidens relevans er viktig. Økt relevans kan blant annet oppnås gjennom å implementere relevante søkeord på ulike nettsider. Sørg også for å inkludere disse nøkkelordene i metatitler, beskrivelser, bildetekster og URL-er.  

God lesbarhet er også et viktig poeng. Vi anbefaler deg å sørge for at tekstene du skriver har raus bruk av avsnitt og luft, da dette gjør teksten mindre tunglest. Punktlister og bruk av overskrifter er også viktig.  

Med en optimal blanding av teknisk SEO, relevant kvalitetsinnhold og bruk av lenker, er du allerede et stykke på vei! 

Få hjelp med søkemotoroptimalisering 

Gjennom hastighetsoptimalisering kan du oppnå en raskere nettside som rangerer bedre i søketreffene. Dette kan blant annet oppnås gjennom hostingtjenester av høy kvalitet og komprimering av bilder.  

Få hjelp med SEO, og se resultater!