Bilder og SEO

Den visuelle kraften i et bilde gjør det til et effektivt verktøy for søkemotoroptimaliseringen av din nettside. I et hav av nettsider som konkurerer om søkerens oppmerksomhet på Google, er det nettsiden som skiller seg ut visuelt som fanger interesse.

Et bilde må ha relevans for det innholdet det er knyttet til. Om innholdet ikke leverer til den forventning som skapes av bildet, blir den besøkende misfornøyd. Så vær bevisst på bildebruk når du jobber med SEO. Se til at det faktisk reflekterer det du formidler på nettsiden.

Google rangerer din nettside mye basert på bilder. Bruk av bilder i SEO kan være en kjemperessurs om det blir gjort riktig. Det gir mer kraft i innholdet, og beveger den besøkende mer følelsesmessig. Om det blir gjort feil kan bruken av bilder skade søkemotoroptimaliseringen.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du bruker et bilde som en ressurs for SEO. Og hvilke fallgruver som kan skade SEO for din nettside.

Optimalisering av bilder

Når du skal optimalisere et bilde for bruk på ditt nettsted, er det viktig at du først finner det rette bildet. Det må først og fremst være relevant for sidens innhold. Og bruk originale bilder som får nettsiden til å skille seg ut. Styr unna stockbilder som «alle andre nettsider» bruker.

Tittel på bildet er svært viktig ved optimaliseringen. Den bør inneholde nøkkelord som er knyttet til tekstens tema på nettsiden. Tittel på bilder blir ofte masse bokstaver og tall, og det sier ikke noe om hva bildet inneholder eller konteksten det brukes i. Så endre tittel til noe søkbart og relevant.

Det finnes også ulike bildeformat du kan bruke ved optimaliseringen. Hvilket format du bør bruke, avhenger av hva slags type bilde er snakk om. Så sett deg inn i de ulike formatene før du begynner å optimalisere dine bilder. Anbefalte formater er JPEG, PNG, WebP eller SVG.

Størrelsen på bildet må du være bevisst på. For store bilder gjør at hastigheten på innlastning av nettsiden blir tregere. Det fører til at brukeren heller prøver en annen nettside. Og Google senker rangeringen på nettsider som velges bort av mange nok brukere.

Din Gruppen

Få hjelp til SEO-tekster

Kort oppsummert så er bruk av bilder svært effektivt for SEO av din nettside. Men bilder kan fort bli noe som skader optimaliseringen, om det ikke gjøres riktig. Det er også viktig at bildet er relevant for det innhold som ligger på nettsiden.

Et bilde er et nyttig verktøy i søkemotoroptimaliseringen. Men det er ikke noen god erstattning for godt skrevet innhold på nettside. Ved siden av optimalisering av bilder, er det viktig å tenke på å skrive gode SEO-tekster.

Vi tilbyr profesjonell hjelp til å skrive gode SEO-tekster til din nettside. Ved siden av god bildebruk vil dette gjøre din nettside mer attraktiv for besøkende. Det vil føre til økt synlighet på Google, da Google gir høyere rangering til nettsider som besøkende er fornøyd med.