Bedre synlighet i Google – slik blir du oppdaget

Google har i vår digitale tid blitt å regne som en global markedsplass. Kunden er ikke mer enn et søk og noen tastetrykk unna det de leter etter. For å bli oppdaget av kunden, må bedrifter møte dem der de er. Bedre synlighet på Google blir da viktig for alle seriøse bedrifter.

Prosessen med å få bedre synlighet på Google kalles søkemotoroptimalisering, eller såkalt SEO. Det handler om å tiltrekke besøkende som er interessert i innholdet på ditt nettsted. Istedenfor spam av irrelevant innhold til dem som ikke er interessert, vil den rette kunden oppdage nettstedet ditt.

Faktorene som påvirker din synlighet på Google er mange. Og de forandrer seg ofte. Google rangerer hvor synlig nettsidene skal være. Og for å bli oppdaget er det viktig at du kjenner til hva det er som påvirker hvor synlig du er på Google.

I denne artikkelen skal vi ta for oss noen grunnprinsipper ved SEO, slik at du kan bli mer synlig på Google.

Tekstformater

SEO – søkermotoroptimalisering, grunnprinsipper

SEO står for Search Engine Optimization. Dette er en metode for å tilpasse seg Googles algoritmer og mange andre faktorer som spiller inn på rangeringen av din nettside. Disse faktorene er i stadig endring. Allikevel er det noen grunnprinsipper en kan huske for å få bedre synlighet på Google.

Brukervennlighet på nettstedet er veldig viktig. Kunden verdsetter informasjon som er enkel og oversiktelig. Google gir nettsider med god brukervennlighet høyere rangering enn nettsider som er mer krevende for søkeren å benytte seg av.

Innholdet på nettstedet er viktig. Blant annet gode og relevante overskrifter på nettstedets artikler øker mulighetene for å bli oppdaget av kunden. Indeksering av tekstinnholdet er også viktig å tenke på. Kommer ditt nettsted opp når du søker etter et utdrag fra teksten på siden?

Kjennskap til målgruppen din er en selvfølge. Sett deg inn i kundens tankegang. Hvordan vil man søke for å finne det du har på din nettside? Nøkkelen er gode og konkrete nøkkelord. Ikke for generelle, men heller ikke for kompliserte.

Personer med datamaskiner

Hjelp til å bli synlig på Google

Å gjøre nettsiden mer synlig på Google kan være krevende, da det er mange faktorer som påvirker synligheten din. Å se resultater av søkermotoroptimalisering tar også tid. Men det er absolutt verdt å sette av tid og arbeid til å gjøre sitt nettsted mer synlig på Google. 

Selv om det ikke kreves noen formell utdannelse å drive med søkemotoroptimalisering, kan det være lurt å delegere oppgaven til noen andre. Da får du mer tid til å konsentrere deg om selve varen, tjenesten eller innholdet du ønsker å ha synlig på Google.

Om du trenger hjelp til søkemotoroptimalisering av din nettside, så er det noe vil tilbyr. Vi sørger for å finne gode søkeord som gjør det lettere å oppdage nettsiden din gjennom Google. Og vi hjelper til med å skrive godt innhold som engasjerer den målgruppen du ønsker å tiltrekke.