Automatisk indeksering

Har du noen gang sett på søkeresultatene på Google og tenkt at det er litt synd på personen som jobber med å sikre at innholdet i Googles database er av god kvalitet? Da kan vi i så fall berolige deg med at det ikke er en person som kjeder vettet av seg med å gjøre dette hver eneste dag. I 2022 har vi heldigvis kommet litt lenger enn det – Google benytter seg i stedet av automatisk indeksering!

Vi har skrevet litt om indeksering tidligere, og i forbindelse med det fant vi ut at Google er bygget opp av algoritmer som crawler internettet etter godt innhold. Det kalles indeksering. Automatisk indeksering er ikke mer komplisert enn at det viser til at indekseringsprosessen skjer automatisk.

Automatisk indeksering er en interessant prosess, og derfor ønsker vi å se nærmere på det i denne artikkelen. Nedenfor vil vi gi en konkret definisjon på begrepet, samt se nærmere på hvilke fordeler og ulemper det fører med seg.

Et forstørrelsesglass

Hva er automatisk indeksering?

Automatisk indeksering er et verktøy som brukes hyppig av søkemotorer som Google, Bing og lignende. Googles algoritmer driver med en systematisk surfing av nettet, noe som mer eller mindre betyr at algoritmene crawler internettet i jakten på godt innhold.

Internett renner nærmest over av innhold, men før Google legger det til i databasen sin så ønsker de naturligvis å finne ut om dette er godt innhold eller ikke. At innholdet er godt er en forutsetning for at det blir lagret i Googles database. Google ønsker rett og slett ikke dårlig innhold i databasen sin. 

Det dukker stadig opp nytt innhold på internett, så hvis det var en eller flere personer som skulle gjort dette manuelt ville det vært veldig tidkrevende. Heldigvis finnes det dataprogrammer som fikser dette for deg, og det er der begrepet «automatisk indeksering» kommer fra. For automatisk indeksering skjer slik begrepet indikerer – det skjer automatisk.  

Dersom du har behov for automatisk indeksering, har du flere valgmuligheter. Det finnes nemlig både dataprogrammer og nettsider som kan hjelpe deg med dette!

En robot

Fordeler og ulemper ved automatisk indeksering

Det er både fordeler og ulemper ved automatisk indeksering. 

I og med at det er snakk om automatisk indeksering, og ikke manuell indeksering, så er dette en prosess som vil gå kjempefort. Det er veldig praktisk, for da får Google vurdert potensielt innhold til databasen sin i rekord fart.

Men automatisk indeksering baserer seg jo på programvare, og det er jo noen som har laget denne programvaren. Selve programvaren er altså laget manuelt, og det kan fort føre til større eller mindre utfordringer, for eksempel at programmereren har programmert feil. Da kan innhold som ellers ville blitt klassifisert som godt bli klassifiert som dårlig ved en feil, og det er naturligvis veldig kjipt for den det gjelder.

To personer som tar hverandre i hånden

Vi hjelper deg!

Både automatisk indeksering og Google er uttrykk som er høyst relevante i forbindelse med SEO. Som du sikkert allerede vet så har Din SEO spesialisert seg på nettopp dette, så hvis dette er noe du trenger hjelp til så er det bare å ta kontakt!