Å kjøpe søkeord i Google 

Når en person ønsker å kjøpe et produkt eller kanskje er på jakt etter en bedrift som kan gjøre en jobb for dem, så er Google første stopp for veldig mange. Men hvordan har egentlig aktørene som dukker opp når man skriver inn et søkeord i Google havnet der? Er det mulig å kjøpe søkeord i Google?  

På Google kan man søke etter alt mulig. Enten du prøver å finne en autorisert elektriker til å installere en stikkontakt dimensjonert for fryser i din nye leilighets kjellerbod eller du er på jakt etter en smart garderobeløsning i nevnte leilighet, så er Google din beste venn!  

Hvordan de ulike aktørene egentlig har havnet der, er en veldig interessant problemstilling. Det er et spørsmål vi ønsker å gå litt mer i dybden på, og det er det vi skal gjøre i denne artikkelen. 

Er det mulig å kjøpe søkeord i Google? 

Er det mulig å kjøpe søkeord i Google? Ja, det er absolutt mulig å kjøpe søkeord i Google, men før vi går lenger ned i dybden på det er vi nødt til å oppklare en ting, fordi «å kjøpe søkeord» er et uttrykk som kan skape litt forvirring.  

For det er mulig å kjøpe søkeord i Google, men det betyr ikke at du som annonsør får patent på det aktuelle søkeordet og at ingen andre annonsører får bruke det. Her er det viktig å understreke at flere annonsører kan kjøpe det samme søkeordet i Google. 

Hva betyr «å kjøpe søkeord i Google»? 

Det kan godt hende at du har hørt om å kjøpe søkeord i Google før. Men det trenger ikke nødvendigvis å være formulert på den måten. Kanskje har du hørt om Google Ads? «Å kjøpe søkeord i Google» og «Google Ads» er to uttrykk som henger tett sammen.  

Å kjøpe søkeord i Google går ut på at du som annonsør kommer med et bud for det aktuelle søkeordet. Dette er prisen du som annonsør ønsker å betale per klikk som Google-annonsen gir deg, og dette blir da summen som du må betale dersom annonsen genererer klikk til nettsiden din.  

Hvis annonsen mot formodning ikke genererer noen klikk, så betaler du heller ingenting.  

Kjøp av søkeord i Google i praksis 

Hvis du aldri har gjort det før, så kan det å skulle kjøpe søkeord i Google høres ut som en relativt komplisert prosess. Men det er ikke fullt så vanskelig som det kanskje høres ut.   

Faktisk kan vi beskrive hvordan dette foregår ved hjelp av et bittelite eksempel. Okei, så la oss si at du som annonsør har sagt deg villig til å betale 1 krone per klikk som Google-annonsen genererer til nettsiden din. I praksis blir det da slik:  

 

 • Er det bare en person som klikker seg inn på annonsen din, så betaler du én krone.  
 • Hvis annonsen fører til to klikk, betaler du to kroner. 
 • Om tre personer klikker seg inn på annonsen din, så betaler du tre kroner. 
 • osv  

  Vi hjelper deg! 

  I denne artikkelen har vi sett nærmere på det å kjøpe søkeord i Google. Selv om det for noen kan høres litt komplisert ut, så har vi funnet ut at det egentlig er ganske enkelt.   

  Det er imidlertid viktig å huske på at SEO er et stort emne, som ikke bare inkluderer å kjøpe søkeord i Google. I og med at SEO er såpass stort, så er det ikke utenkelig at det er noen der ute som trenger litt hjelp med det. Og hvis du er en av dem, så har du kommet til riktig sted. Din SEO hjelper deg gjerne! 

  Hvis du trenger hjelp til SEO, så er det bare å ta kontakt med oss på mail. Basert på hva du trenger hjelp til, så vil du kunne få gratis analyse og/eller gratis nøkkelordsrapport hos oss. Med dette som utgangspunkt vil vi finne ut hva vi kan gjøre for å hjelpe deg på best mulig måte!